Založ si blog

Pavilón opíc alebo ako sa rýchlo zbavíme na Slovensku všetkých dlhov a všetci budú spokojní ?

,, Trpezlivosť ruže prináša“. Kedy sa dokáže trpezlivosť zmeniť na násilie alebo na spokojnosť? Každá minca má dve strany, ale  ak sa minca dlho vrtí na hrane , potom je už len na náhode, ktorá strana padne. Aj slovenský občan volič necháva všetko na náhodu, ale jeho trpezlivosť už je asi v bode varu. Ako sa dá lepšie našepkať nerozhodným, ( nevedomým alebo lenivým) občanom, ak nie malou konkrétnou ukážkou z reálneho života?

Článok s obsahom pre inteligentných občanov 5. diel – pomoc – Blog.Pravda.sk

,,odborné video“:

https://youtu.be/L22HcOrDRz0

(Matovič reaguje na Sulíka: Toto nie sú fazuľky, aby sme sa hrali ako malé deti – YouTube)

,,ešte odbornejšie video  s riešením?“:

https://youtu.be/uOBIvb4pXro

(Ľ. Blaha: Matovičove psychózy, Kolíkovej zlodejiny, Rusko, Bielorusko a budúcnosť Smeru – YouTube)

Prečo smeráci Fico, Pellegríni, Kaliňák nezaútočia s pravdivou informáciou do . . . . – pomoc – Blog.Pravda.sk

Pre Matoviča požadujem doživotné väzenie bez možnosti prepustenia!!! Žiadam spravodlivosť v tomto štáte!!! – oliver100 – Blog.Pravda.sk

Amatérske video o riešeniach1:

https://youtu.be/VUbjZvGLG4M

(Posledná šanca !!! – YouTube)

Amatérske video o riešeniach 2:

https://youtu.be/aCUrNItbBSQ

(Prečo sme odmietli médiá? – YouTube)

Odborné video :

https://youtu.be/Rz3GQrnmqEc

(Vytrvať! – YouTube)

Video z praxe v neodbornej vládnej elity:

https://youtu.be/l2Tp43EDv7A

(,, Ja sám si nájdem svoje ovce a ujmem sa ich“ – YouTube)

V parlamente sa uvoľňuje 76 kresiel, chcete ich obsadiť ?

Veľké prekvapenie. . . . . . . . . . . . . . . . . . – pomoc – Blog.Pravda.sk

Minimálne tri vlastnosti majú občania na Slovensku spoločné. Celé to správanie ľudí pochádza z dávnej minulosti. Keďže platí, že si 90% vlastnosti prenášame od svojich rodičov, do našich budúcich životov, niet sa čo čudovať, aké vlastnosti nás spájajú. Za 200 rokov sa na Slovensku v myslení občanov skoro nič podstatné nezmenilo.

Prečo smeráci Fico, Pellegríni, Kaliňák nezaútočia s pravdivou informáciou do . . . . – pomoc – Blog.Pravda.sk

 

….,,V tomto turbulentnom období však na každého, kto sa zapojil do národného hnutia čakalo prenasledovanie, tresty a neistá budúcnosť. V roku 1844 dostal Štúr na poverenie inšpektora Jozefa Bajcsyho najprv zákaz prednášať a onedlho mu prišla aj výpoveď.

Janka Matúšku to nesmierne trápilo a tak sa s ďalšími 21 študentmi rozhodol z lýcea odísť. Frustráciu zmiešanú so smútkom a hnevom vložil do básne Nad Tatrou sa blýska, ktorú zložil 5. marca 1844 a sprevádzala smútiacu delegáciu smerujúcu do Levoče. Vznikla na motív ľudovej piesne Kopala studienku, ktorú Matúška sám odporučil.

Nad Tatrou sa blýska je hymnická pieseň od Janka Matúšku z roku 1844. Prvý raz sa objavila anonymne roku 1851 v Domovej pokladnici pod názvom Dobrovoľnícka. Najstarší zápis piesne z roku 1844 sa nachádza v zápisníku Viliama Paulinyho-Tótha. Zapísaná je pod titulom Prešporskí Slováci, budúci Levočania (orig. Prešporskí Slováci, budoucí Levočané). Táto pôvodná verzia má 6 strof, známa je aj pod názvom Ponad Tatrou blýska.

Prvé dve slohy piesne tvoria štátnu hymnu Slovenska….“

 

Tak ako vtedy aj dnes, keď chcete zmeniť sociálny útlak, ponižovanie, chudobu( či už fyzickú alebo duševnú), na dôstojný život pre všetkých, stretávame sa s prenasledovaním a urážaním alebo s blokáciu a zákazom šírenia užitočných myšlienok.

Na Slovensku je 10% zlých ľudí, asi 15% dobrých ľudí a 75% ľudí tvoria nerozhodní občania.

Politici sa bijú o tých 75% nevedomých a nerozhodných občanov, ale len Inštitút Ochrany  Ústavných Práv sa zaujíma o tých 15% dobrých ľudí. Tí ak pochopia myšlienky a následky zmeny, ktorá by zmenila celú spoločnosť  prostredníctvom programu novovznikajúcej politickej strany Únia Štátnej Starostlivosti, prilákalo by to aj väčšinu z toho veľkého nerozhodného percenta občanov voličov.

Ako sa to dá najlepšie dokázať, ak ešte nebudete oboznámení s programom novovznikajúcej politickej strany Únia Štátnej Starostlivosti ?

Pri najbližších voľbách choďte všetci k voľbám a všetci tí nerozhodní , vhoďte do volebnej  urny prázdne obálky. Po sčítaní , by sa všetci dozvedeli, že koľko občanov na Slovensku nedôverujú politikom, ale aj to, že politika ich vôbec nezaujíma. Tam by sa tie percentá, ktoré som spomínal, skutočne ukázali. Maximálne 12%-25% voličov, by sa rozhodlo niekomu pri voľbách dať svoj hlas a ostatným, by to bolo jedno.

Toto je tiež jedna vlastnosť, ktorá pochádza z dávnej doby, keď chudoba, útlak a ponižovanie nútilo ľudí za každú cenu prežiť a zamestnávala ľudí lopotením a modlitbami viac, ako myšlienkami na politickú zmenu k dosiahnutiu dôstojného života.

Cieľ novovznikajúcej politickej strany Únia Štátnej Starostlivosti:

  • Splniť potrebyobčanov – voličov Slovenska, ktorí sa nenechajú politicky manipulovať a chcú žiť a nie živoriť.
  • Splniť potrebyobčanov – voličov Slovenska za  čas jedného volebného obdobia.
  • Splniť aj sľuby konkurenčných politických strán,ktoré to doposiaľ nedokázali alebo vlád, ktoré sa o to nezaujímali.
  • Vyplatiťkaždému plnoletému občanovi – voličovi finančné odškodnenie za obdobie od 1.1.1990 do 100 dňa po víťazstve v parlamentných voľbách v roku 2020.
  • Zmeniť parlament na Úrad štátnej starostlivosti a vymeniť opozíciu v parlamente, za opozíciu občiansku, kde pomocoureferend občania budú môcť schvaľovať vytvorené zákony z navrhovaných občianskych potrieb.

Satanové deti alebo ako z toho von? – pomoc – Blog.Pravda.sk

 

Juraj Chlebik – YouTube

drhc na Mojevideo – 4.strana

 

Pastier musí ochraňovať stádo a často aj strieľať vlkov. – Juraj Chlebik (blog.sme.sk)

Janko Matúška skladal text hymny pri gitare. Rukopis sa nezachoval, iba variantné odpisy – Roman Kebísek (blog.sme.sk)

Človek sa vždy bude báť toho, čomu nerozumie! – Juraj Chlebik (blog.sme.sk)

Dnes :

Ministerstvo spravodlivosti bez kompetencií

Nielen že, sú neprávoplatne dosadení ministri z podvodného zostavenia vlády z podvodných volieb., ale kompetencie sú naďalej obmedzené. Je to aj vplyvom spochybnenej Ústavy SR, ale hlavne právnou (aj ekonomickou) občianskou nevedomosťou, ktorú ešte dokonale masírujú médiá. Dôkaz, ktorý hovorí za všetko prikladám .

https://www.facebook.com/photo?fbid=2151389784996766&set=pcb.2151389864996758

V roku 1998 som prežil a zároveň zažil neuveriteľné stretnutie s Ním. Vrátil som sa z dovolenky. Veľmi ma pílili dlane a pociťoval som smäd, ale tak ukrutný, že som postupne  vypil 9 šálok vody z vodovodu. Osoba, ktorá mi tu vodu pomáhala sa pri poslednej šálke pozrela do mojich očí a okamžite jej prišlo nevoľno a bežala zvracať. O chvíľu som videl silnú žiaru, ako keby som pozeral v miestnosti 4×4 metre do slnka. V tom sa zabuchli v tej miestnosti dvere a ja som stál pred nimi z vonka a žiara prenikala len po obvode zatvorených dverí. Cez dvere z miestnosti som počul Hlas, ktorý ku mne prehovoril :

 ,, Vráť sa ! Ešte neprišiel tvoj čas!“

Prebral som sa v sanitke rýchlej záchrannej služby po zásahu defibrilátorom. (Automatický externý defibrilátor je prenosný prístroj, určený pre použitie pri laickej aj odbornej prvej pomoci pri náhlom zastavení krvného obehu v dôsledku fibrilácie komôr alebo inej závažnej srdcovej arytmie).

Prežil som klinickú smrť a potom som už len pátral.

Tajomstvo Najsvätejšej Trojice tvorí podstatu našej viery a to až v takej miere, že naše náboženstvo môžeme veľmi priliehavo nazvať „Trojičné“. Veríme síce v jedného a jediného Boha, ale na základe Kristových slov učíme, že sú v ňom tri Osoby. Veríme: „V Trojicu jednej podstaty“. Božie osoby nedelia medzi sebou Božstvo, ale každá z nich je Boh. Ježiš nám zjavuje, že Boh Izraela nie je samotár v sebe samom uzavretý, ale že tento jediný Boh je viac ako Osoba. Boh sa zjavuje ako Spoločenstvo, ako Živý a Osobný Vzťah. Môžeme ho zakúsiť a spoznať v správnom vzťahu. „Kto miluje, poznal Boha“, hovorí apoštol Ján. Boh je jeden a predsa mnohý, je Sám a predsa spoločenstvo, je sám pre seba subjektom i objektom. Nemá nikoho, kto by mu bol podobný a predsa nie je Sám. Je nehybný a predsa je svojou podstatou tancom. Existuje mimo priestor a napriek tomu všetko, čo existuje, existuje v ňom. Je absolútne jednoduchým bytím a zároveň je základom pre všetko zložené. Boh nesedí na svojom tróne ako tvrdý diamant, studený ako krištáľ, Boh je Večný Tanec Života.

  1. vatikánsky koncil vyhlásil o Bohu toto: „Svätá, katolícka, apoštolská, rímska Cirkev verí a vyznáva: je jeden pravý a živý Boh, Stvoriteľ a Pán neba i zeme, všemohúci, večný, nezmerný, nepochopiteľný, nekonečný čo do rozumu, vôle a každej dokonalosti. Pretože on je jedna jedinečná, úplne jednoduchá a nemeniteľná duchovná podstata, musí byť ohlasovaný ako skutočne a bytostne odlišný od sveta, sám v sebe a zo seba naplno blažený a nevysloviteľne povýšený ponad všetko, čo mimo neho existuje a čo je pomyselné.“
    Dionýz učí, že bytie Najsvätejšej Trojice je večné. Najsvätejšia Trojica nikdy nebola iná, ani sa neskoršie nijako nemodifikovala, ani sa nerozdelila, ani sa kvôli žiadnemu podnetu nikdy nezmenila, ale spoločne a zároveň s Otcom z Nej existuje Syn i Svätý Duch. Nevznikli teda až po Ňom. Všetky naše výrazy, ktoré používame o Najsvätejšej Trojici, musíme brať len ako úbohu ľudskú snahu vyjadriť nevyjadriteľné.

Tajomstvo Najsvätejšej Trojice nám chce zvestovať, že Boh je nielen Nadskutočno ale aj Nadosobno. U Boha je Láska podstatou jeho Bytia. Všetko, čo nachádzame v tomto svete a všetko, čo poznáme, je stvorené, ale Boh je Nestvorené Nadskutočno a v zmysle dnešnej slávnosti môžeme povedať i Nadosobno. Boh je Osobou v inom zmysle, ako sme my ľudia. Boh sa zjavuje ako Láska. Láska nie je Božou vlastnosťou, ale podstatou. Boh je Láska. To znamená, že na Najvyššom stupni v hierarchii bytia stojí plne Osobný, Zodpovedný, Nekonečne Blažený, Večný a Inteligentný Vzťah. I ľudská skúsenosť naznačuje, že osoba sa rodí zo vzťahu. Boh nie je vzťah Vytváraný jednotlivými Božskými osobami, ale Vzťah, Láska je podstatou bytia Božích Osôb.

Božiu Nadosobnosť môžeme vnímať už v jeho stvorení. Celý stvorený svet „leží“ v silovom poli Vedomia, Stvoriteľského Vedomia. A toto Božie Vedomie je absolútne koncentrované na stvorenie. Nič nemôže uniknúť jeho pozornosti. Dosvedčujú nám to skúsenosť ľudí, ktorý prežili klinickú smrť, že pri stretnutí s Bohom im bol predostretý ich život do všetkých detailov a to nielen vonkajších skutkov, ale aj tých najskrytejších myšlienok. Božie Vedomie dokáže súčasne držať v existencii miliardy bytostí a to dokonca slobodných a to dokonca v paralelných svetoch.

Božia Nadosobnosť sa prejavuje aj v Kristovi. Ježiš môže byť súčasne osobným Spasiteľom každého človeka. Keď sa s ním človek v modlitbe stretá, zisťuje, že Ježiš je úplne pre neho, akoby pre Ježiša existoval len on sám, hoci skúsenosť nám ukazuje, že sa v tej istej chvíli mnohí modlia, zakúšame to v každom svätom prijímaní.

V Jánovom evanjeliu čítame: „Na počiatku bolo Slovo a Slovo bolo u Boha a to Slovo bolo Boh!“ Toto Slovo je Boží Syn. Skrze Neho a pre Neho bolo všetko stvorené. A my toto Slovo prijímame, a skrze toto Slovo sme premieňaní a rastieme do podoby Otca, ale z Neho nič neubúda a naopak, my sme úžasne obohatení. Vidíme, že plodnosť v Bohu nezostáva len v ňom samom, ale v tejto Božej plodnosti je Spása sveta. Božie Slovo sa zjednocuje s človekom, pretože určenie človeka, je „byť Božím obrazom“, slúžiť Bohu ako priestor jeho zjavenie. Človek má to isté určenie vo svete ako Slovo v Trojici. Človek je pozvaný, aby sa skrze neho zjavil Neviditeľný a Transcendentný Boh vo stvorenom svete. Boh sa zjavuje ako Slovo a to Slovo sa môže stať vlastníctvom každého, kto ho prijíma. Ten, kto Slovo hlása, ho nestráca, ale ten, kto ho prijíma sa obohacuje. To Slovo chce byť životom človeka. Skrze toto Slovo do nás vstupuje Boží Duch, bytostné Dobro, Boh – Láska.
Samotná viera v Najsvätejšej Trojici je už evanjeliom o Bohu – Láske, o Bohu, ktorý tak miloval svet, že nám dal svojho jednorodeného Syna, nie preto, aby sme ho zabili, ale aby sme skrze neho mali život. My všetci sme boli stvorení, ale On jediný je splodený. Keď Boh dal svojho jednorodeného Syna tomuto svetu, vyliala sa Božia Láska, Duch Svätý na všetkých, ktorí prijali Božie Slovo. Keby Boh vo svojej podstate nebol spoločenstvom, nikdy by sme nemohli s ním vstúpiť do kontakt, Boh by mlčal. Nikdy by nevzniklo žiadne stvorenia, pretože ono vzniká Božím Slovom.

Boh je večná blaženosť, nesmrteľný život, svetlo bez súmraku, Dobro bez háčika a chce sa slobodne, sám od seba, podeliť so slávou svojho blaženého života. Také je Jeho „dobrotivé rozhodnutie“, ktorým nás ešte pred stvorením sveta predurčil vo svojom milovanom Synovi, „aby sme sa skrze Ježiša Krista stali jeho adoptovanými deťmi“ (Ef 1,4-5), aby sme sa „stali podobnými obrazu jeho Syna“ (Rim 8,29). Tento úmysel je „milosť, ktorú sme dostali pred večnými vekmi“ (2 Tim 1,9-10) a tá pochádza bezprostredne z Trojičnej Lásky. Rozvíja sa v diele stvorenia, v celej histórii spásy po páde, v poslaní Syna a Ducha, ktoré pokračujú v poslaní Cirkvi.

Celá Božia ekonómia je spoločným dielom troch božských osôb. Lebo tak, ako má Trojica len jednu a tú istú podstatu, má len jedno a to isté konanie. Otec, Syn a Duch Svätý nie sú tri princípy stvorenia, ale iba jediný princíp. Ale každá Božská osoba vykonáva spoločné dielo podľa svojej osobnej svojskosti. Takto Cirkev podľa Nového zákona vyznáva: „jedného Boha Otca z ktorého sú všetky veci, jedného Pána Ježiša Krista, pre ktorého je všetko, jedného Ducha Svätého, v ktorom sú všetky veci“. Sú to predovšetkým Božie poslania Vtelenia Syna a Dar Ducha Svätého, ktoré zjavujú vlastnosti Božích osôb.
Teológie sa stále snaží dozvedieť sa a objaviť niečo viac o tomto živote, z ktorého sa my všetci rodíme. V definícii trojičnej dogmy, pochádzajúce z koncilu vo Florencii (1442), ktorá rozvíja princíp vzájomného prebývania osôb Najsvätejšej Trojice, sa toto vnútorné prebývanie označuje gréckym slovom perichoresis. A práve toto grécke slovo: perichoresis (peri (gr.) = okolo, v blízkosti; khoreia – chorálny = spoločný tanec) znamená: tanec. Tanec je tu vyjadrením radosti z Lásky a z Bytia.

„Oslavujeme Otca, ktorý nemá počiatok, aj večného Syna spolu s Duchom, tejže podstaty, jediného Boha, a s cherubínmi volajme: „Svätý, svätý, svätý si, Bože náš. V Trojici ťa velebíme. Zmiluj sa nad nami.“

http://www.frantiskani.sk/kazatel/sviatkypana/trIII.htm

 

Tak sa začal môj život –  meniť.

fotomateriál blogéra:

 

O akej spravodlivosti to rozprávajú na MSSr ? – pomoc – Blog.Pravda.sk

Čo by sa stalo, keby o tom médiá písali? VIII. časť – pomoc – Blog.Pravda.sk

Ešte šťastie, že všetko, čo Matovičova vláda prijíma, je neplatné – zivot okolo nas – Blog.Pravda.sk

Kedy sa konečne klamlivé média zamerajú na to, že podvodník a klamár Matovič, Záborská a Budaj oklamali pri voľbách voličov? ? ? – pomoc – Blog.Pravda.sk

Satanové deti alebo ako z toho von? – pomoc – Blog.Pravda.sk

Igor Matovič je vari Dzurindovo dieťa – zivot okolo nas – Blog.Pravda.sk

Zachráňme si úrodnú pôdu na Slovensku a nedovoľme ju zastavať!

29.04.2024

Stavať sa dá v mestách, kde sa nové a vysoké domy postavia na miestach, kde sa zbúrajú staré budovy! Slovenskí architekti , ktori stavali vysoké budovy v zahraničí. https://www.mojevideo.sk/video/3e0f2/chcete_sa_citit_ako_robotnici_ktori_stavali_mrakodrapy_navstivte_new_york.html Napríklad prvé mrakodrapy v Šanghaji v 20. rokoch projektoval jeden zo zaujímavých slovenských [...]

Ako rýchlo naplniť potreby občanov EÚ, ale hlavne potreby slovenských občanov?

23.04.2024

Všetko sa dá, ak sa chce! https://slovensky-vecernik.sk/story/preco-by-sme-mali-donekonecna-pocuvat-o-strngani-klucov-v-roku-1989-ked-vsetko-ma-riesenie-a-da-sa-to-napravit , , Zleteli orly z Tatry“ a otočili sa bruchom nahor, keď videli kto nás dolu kántri! Len svoj názor . . . ! Kauza (ex)poslankyne sa dostane na volebnú kampaň našich [...]

, , Zleteli orly z Tatry“ a otočili sa bruchom nahor, keď videli kto nás dolu kántri!

16.04.2024

Za čo môžeme ďakovať aj ich predchodcom! Investície kapitál a digitálna mena: Inštitút ochrany ústavných práv schváli výšku finančného kapitálu v podobe digitálnej meny na účet Úradu štátnej starostlivosti! Prevod z účtu Úradu štátnej starostlivosti sa posiela na účty starostom ( richtárom) a primátorom ( starostom) a z účtu Úradu štátnej [...]

Deutsche Welle

Bielorusko označilo Deutsche Welle za extrémistický a dalo mu stopku, pracovníkom hrozí väzenie

29.04.2024 22:23

Bieloruský režim sa bojí nezávislých médií a robí všetko pre to, aby ľuďom zamedzil prístup k slobodným informáciám, reagoval šéf DW.

Španielsko Sánchez zotrvanie vyšetrovanie manželka

Premiér Sánchez demisiu nepodal: Kampaň očierňovania sa neskončí

29.04.2024 21:47

Španielsky premiér dodal, že on a jeho manželka Begona Gómezová to zvládnu.

SR Bratislava CHZJD skládka Vrakuňa monitoring BAX

Exminister kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

29.04.2024 21:17

Do podzemných vôd unikajú najmä pesticídy a herbicídy. Spustenie sanačných prác sa očakávalo v roku 2018.

teplomer, horúčavy, pes

Ešte pred týždňom sneh a mráz. Leto dorazilo už aj na sever Slovenska

29.04.2024 20:17

Ešte v nedeľu letnú teplotu zaznamenali len v Mužli neďaleko Štúrova.