Založ si blog

Čo by sa stalo, keby o tom médiá písali? VIII. časť

Bojovať zodpovedne a s rozumom proti bezpráviu, je oveľa ťažšie ako bojovať radikálne s použitím článku 32.Ústavy SR. Preto o odvahe boja písať netreba, to už je každému jasné,( aj priznanie, že niečomu nerozumiete , je odvážne- vďaka všetkým, ktorí sa k nám do IOUP pridávate a pýtate sa na všetko, čomu nerozumiete).  Ale je to jasné aj ,,odborníkom“ na MVSR, ktorí sústavne niečo zatajujú alebo ničomu nerozumejú?

Čo by sa stalo, keby o tom médiá písali? VII. časť – pomoc – Blog.Pravda.sk

Čo by sa stalo, keby o tom médiá písali? V. časť – pomoc – Blog.Pravda.sk

Čo by sa stalo, keby o tom médiá písali? II. časť – pomoc – Blog.Pravda.sk

A tak boj s bezprávim a neodbornosťou prebieha naďalej.

 

Inštitút ochrany ústavných práv,  Bratislava                                                       ioup.riesenia@gmail.com

 

K Č. j.: 67 – IOÚP – 2021

 

 

                                                                       

Vážená pani riaditeľka Ing. Eva Chmelová,

 

predovšetkým Vám ďakujeme za zaslanie e-mailu s odpoveďou na náš list zo dňa          12. 01. 2021 vo veci žiadosti o nápravu pri porušení zákona č. 85/2005 Z. z. o politických stranách a politických hnutiach

Vychádzate zo zákona č. 85/2005 Z. z. o politických stranách a politických hnutiach, ktorý presne ustanovuje, ako sa môže zmeniť názov politickej strany alebo politického hnutia.

A ďalej uvádzate „Zmena názvu politického hnutia bola vykonaná v súlade so zákonom č. 85/2005 Z. z.  V tomto prípade nedošlo k vzniku nového politického hnutia, ale iba k zmene názvu, ktorý sa líši od názvu alebo skratky strany, ktorá už bola zaregistrovaná.“

Listom zo dňa 02. 11. 2020  Č. j.: 47 – IOÚP – 2020  a listom zo dňa 12. 01. 2021           Č. j.: 67 – IOÚP – 2021 sme nepoukazovali na „zmenu názvu politického hnutia, ktorý sa líši od názvu alebo skratky strany, ktorá už bola zaregistrovaná“.

Ale sme poukazovali na porušenie  ustanovenia § 15 ods. 4, prvá veta  zákona č. 85/2005 Z. z. o politických stranách a politických hnutiach. K tomu uvádzame článok Dušana Mikušoviča z 2. apríla 2020 s názvom Vládni poslanci podpisovali koaličnú zmluvu, Miroslav Kollár zo Za ľudí podpis nedal. https://dennikn.sk/1834983/vladni-poslanci-podpisali-koalicnu-zmluvu-matovic-hovoril-o-slobodnych-hlasovaniach/

V tomto článku novinár Dušan Mikušovič napísal:  „Poslankyňa klubu Obyčajných ľudí a nezávislých osobností (OĽaNO) Anna Záborská, ktorá je predsedníčkou Kresťanskej únie, mieni predložiť zákon na ochranu života a ľudskej dôstojnosti. Záborská zdôrazňuje, že poslanci KÚ „určite klub OĽaNO neopustia“. „Na začiatku sme sa dohodli, že KÚ zostane celé volebné obdobie v OĽaNO. Jedným z dohodnutých pravidiel s Matovičom je, že KÚ zostane autonómnou stranou, ktorá si bude môcť ďalej budovať svoje stranícke štruktúry.

Ako tu pani Záborská jasne uvádza, s Matovičom sa dohodli, že politická strana Kresťanská únia zostane celé volebné obdobie v OĽaNO. Takáto dohoda o existencii dvoch, troch, štyroch politických strán  „zmenou názvu politického hnutia, ktorý sa líši od názvu alebo skratky strany, ktorá už bola zaregistrovaná“, kde si každá politická strana buduje samostatne svoje stranícke štruktúry, sa prieči a obchádza zákon č. 85/2005 Z. z.  o politických stranách a politických hnutiach.

Ak si každá z uvedených politických strán chce samostatne budovať svoje stranícke štruktúry pod „zmenou názvu politického hnutia, ktorý sa líši od názvu alebo skratky strany, ktorá už bola zaregistrovaná“, potom tieto politické strany NOVA-KÚ-ZMENAZDOLA nemôžu byť registrované na Ministerstve vnútra SR dvakrát, a  to raz spoločne sozmenou názvu politického hnutia, ktorý sa líši od názvu alebo skratky strany, ktorá už bola zaregistrovaná“ a druhýkrát ako samostatné politické strany: NOVA, Kresťanská únia, ZMENA ZDOLA.

Z uvedeného vyplýva, že politickí lídri,  ktorí predložili „zmenu názvu, ktorý sa líši od názvu alebo skratky strany, ktorá už bola zaregistrovaná“ porušili zákon č. 85/2005 Z. z.  o politických stranách a politických  hnutiach a z toho titulu všetky nimi doteraz vydané právne predpisy sú neplatné.

Preto Vás znovu žiadame o urýchlené vybavenie  našej žiadosti zo dňa 02. 11. 2020       Č. j.: 47 – IOÚP – 2020  a vopred Vám ďakujeme.

S úctou

 

 

 

 

V Bratislave, dňa 25. 01. 2021                                                           JUDr. Mária Ritomská

štatutár

 

MATOVIČ VEREJNOSTI ZATAJIL, ŽE PLOŠNÉ TESTOVANIE KTORÉ ON PRETLÁČA AJ CEZ HROMADY MŔTVOL, BOLA ZAHRANIČNÁ KLINICKÁ ŠTÚDIA, BRITSKÝ EXPERIMENT NA SLOVÁKOCH – NA OBJEDNÁVKU BRUSELU. MATOVIČ JE PRACHSPROSTÝ VLASTIZRADCA A NAKA BY MALA POD ŤARCHOU USVEDČUJÚCICH DÔKAZOV OKAMŽITE KONAŤ! – CZ 24 News

Kto odklepol neexistujúcej politickej strane (stranám) účasť vo voľbách 29. 2. 2020 ? – pomoc – Blog.Pravda.sk

Igor Matovič, to je kolosálny podvod v histórii – zivot okolo nas – Blog.Pravda.sk

Každý občan dostane podielový list štátu a . . . . . . – pomoc – Blog.Pravda.sk

 

pôvod :

Vízia pre Slovensko alebo všetko sa dá, ak sa chce! – Mojevideo

Vážení politici! Vás dokážu už len dve veci uspokojiť.

24.03.2024

Všetky možné hádky sa mediálne dozvedáme, ale to najdôležitejšie, ako konečne zabezpečiť a naplniť potreby občanov, nie! Kto má viac viny na svojich pleciach? Média alebo kandidáti? Vážení politici! Vás dokážu už len dve veci uspokojiť. A to buď, že to už máte za sebou alebo, ak na to ešte len čakáte! No a čo mám na mysli? Obnovenie trestu smrti ! , , Čierny [...]

Média ! Nebojte sa priznať svoje zločiny! Píšte o nich a všetko sa dá zmeniť a napraviť!

19.03.2024

Lož má krátke nohy! Dovtedy sa chodí s krčahom po vodu, kým sa nerozbije! Napokon, nie nadarmo sa vraví: Judikát Jtk 20/2010 – Poľahčujúca okolnosť (§ 36 písm. l/ Tr. zák.) – priznanie sa obvineného k spáchaniu trestného činu a úprimna ľútosť. ,, Priznanie a oľutovanie spáchania skutku sa považuje za poľahčujúcu okolnosť. Pred tým ako podáte trestné [...]

Bublinková väznica !

14.03.2024

Drahí príbuzní, deti, vnúčatá, kolegovia a priatelia! Blíži sa deň, keď uplynie päť rokov od vtedy, ako nás tu spoločne, aj keď oddelene uväznili. Síce na seba vidíme naľavo, napravo, hore, dole, vpredu aj vzadu, ale nemôžme sa rozprávať a počuť. Tak vám tento list v nedeľu prečítajú megafónom, ako každému, kto chce využiť možnosť eutanázie do päť rokov po [...]

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo najmenej 22 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.