Založ si blog

Monitorovacie náramky a pracovné brigády + malý žartík

Každý odsúdenec, by mal mať monitorovací náramok a vykonávať prácu pre štát! (Ak by mal monitorovací náramok každý väzeň, určite, by bola vyšetrená aj smrť Lučanského !)
Zbor väzenskej a justičnej stráže (ďalej len „zbor“) pri plnení úloh, ktoré mu vymedzuje zákon č.4/2001 Z. z. o Zbore väzenskej a justičnej stráže v znení neskorších predpisov, organizuje a vykonáva činnosti zamerané na zamestnávanie obvinených a odsúdených osôb ich zaraďovaním do práce v strediskách vedľajšieho hospodárstva alebo vo vnútornej prevádzke ústavov na výkon väzby a ústavov na výkon trestu odňatia slobody (ďalej len „ústav“).


Cieľom je vytvárať pracovné miesta pre obvinených a odsúdených, podmienky na získavanie alebo zvyšovanie pracovnej kvalifikácie odsúdených a predpoklady na ich resocializáciu.

Problematika zamestnávania väznených osôb tvorí osobitnú kategóriu poslania zboru, vzájomne prepojenú a súvisiacu s ostatnými činnosťami zboru, ktoré sú v jeho pôsobnosti. Vplyv a význam práce odsúdených v procese ich resocializácie je nezastupiteľný. Pravidelná pracovná činnosť, ktorá okrem ekonomického prínosu pre nich samotných, osoby od nich závislé, ako i pre štát, pôsobí na osobnosť odsúdeného, na jeho vzťah k hodnotám, na objavovanie, či zdokonaľovanie vlastných schopností.
Pravidelná a účelná práca zmierňuje tiež stres z dlhodobej izolácie v uzatvorenej komunite. Z ekonomického hľadiska je dôležitým prínosom príjem do rozpočtu ústavu z rozúčtovania pracovných odmien odsúdených.
Z vykonaných zrážok sa uhrádzajú náklady výkonu trestu odňatia slobody, poukazuje sa výživné pre závislé osoby a hradia sa ďalšie pohľadávky oprávnených. Keď odsúdený nepracuje, časť týchto výdavkov sa uhrádza zo štátneho rozpočtu.

Elektronické monitorovacie náramky mali štátu ušetriť peniaze. Štátni kontrolóri však zistili zlyhania

https://www.zvjs.sk/sk/zamestnavanie-odsudenych

Ak by sa Úrad špeciálnej prokuratúry nezrušil, tak nové vyšetrovania by ostali v jeho pôsobnosti, čo by znamenalo, že Lipšic a spol. by vyšetrovali sami seba. ÚŠP musí byť zrušený a Lipšic sa tam vráti už len v modrej košeli a s vysávačom v ruke ako člen upratovacej čaty z príslušného väzenia, uviedol vo svojom videoblogu exminister spravodlivosti SR, bývalý šéf Najvyššieho súdu SR a kandidát na prezidenta SR Štefan Harabin.
video:

 

 

 

 

+ malý žart:
Kajúcnik, svedok potvrdil, že Danko je nevinný, pretože išiel iba štyridsiatkou a semafor mu skočil pod kolesá. Tiež potvrdil Šimečkovú možnosť, keď policajti vyšetrovaním nehybného semafóru zistili, že je vyradený, a že mu z chrbta zmizlo auto s Dankom, na to prišli až po niekoľkých hodinách.

 

video:

 

Podvody v priamom prenose !

 

. . . . . chceme , , rozviazané ruky“. . . .

 

Choďte už niekam do . . preč s bankovými odvodmi a . . .

 

, , Spodina a horných desať tisíc“

Darujte na dobrú činnosť !
Inštitút ochrany ústavných práv : SK 8365 0000 0000 0020 560 144

Prišli slúžiť občanom, ale chcú len vládnuť!

 

Čo nám volebný prieskum neprezradil?

 

Kedy sa konečne klamlivé média zamerajú na to, že podvodník a klamár Matovič, Záborská a Budaj oklamali pri voľbách voličov? ? ?

 

Ešte šťastie, že všetko, čo Matovičova vláda prijíma, je neplatné

 

Zápisky z parlamentu zo dňa 16. 12. 2013 alebo pán Holjenčík na ÚRSE

 

Budú mať Slováci dostatok energie na nápravu , , . . . . . “ SLOVENSKA?

 

Sociopatia médií oslabuje silu pravdy alebo päť P pre Madam Justíciu

 

 

Okamžite vieme každému nariadeniu Eú vyhovieť, ale aj každého z Eú podráždiť, ak tomu nariadeniu okamžite vyhovieme!

02.07.2024

Prečo ide o okamžité nariadenia? Lebo stále , aj keď nám to v predvolebných kampaniach viacerí kandidáti sľubovali, nemáme zrušený ústavný článok, ktorý nás, občanov Slovenska, voličov Slovenska, udržiava v neslobode! Aké nariadenie prišlo z Eú, keď dnes šéfuje Slovensku Kaliňák a ako dlho bude trvať PN pána Fica ? Ako zachrániť tisícky policajných výpovedí ? [...]

Ako zachrániť tisícky policajných výpovedí ?

25.06.2024

Počas uplatňovania základných ľudských práv som zistil, že policajt aj keby chcel plniť policajnú prísahu, nemá odvahu sa vzoprieť rozkazu, aj keď vie, že občan má pravdu a je občan v práve. Preosejme políciu! Policajný sľub – prísaha: „Sľubujem vernosť Slovenskej republike. Budem čestný, statočný a disciplinovaný. Svoje sily a schopnosti vynaložím na to, aby [...]

Kedy príde z europarlamentu na Slovensko ďalšia hanblivá správa o spolupráci slovenských europoslancoch

11.06.2024

Bude spoločnou témou pre slovenských europoslancov okamžité odstránenie chudoby na Slovensku ? Spätná väzba – ( čo si občan myslí? ) – ja Ťa volím, Ty mi pomôž ! Koho nám novinári pošlú do Európskeho parlamentu?

Boris Susko, minister spravodlivosti

EK dala Suskovi mantinely. Odborníci: Je to štandardný postup, ktorý predchádza žalobe. Pellegrini mohol počkať

27.07.2024 12:00

Či bude nakoniec potrebná ďalšia novela, ukáže až čas. Minister Susko si plánuje výhrady s eurokomisiou vydiskutovať, mimoriadna schôdza podľa neho potrebná nebude.

tanker, filipíny, ropa

Hrozba environmentálnej katastrofy. Ropa z potopeného tankera uniká do Manilskej zátoky

27.07.2024 11:50

Ropná škvrna sa v Manilskej zátoke od štvrtka zväčšila viac ako trojnásobne a tiahne sa po dĺžke 12 až 14 kilometrov.

počasie, teplo, horúčavy, leto, kúpanie

Slovensko opäť potrápia horúčavy, teplota môže počas víkendu vystúpiť až na 36 stupňov

27.07.2024 11:27

Meteorológovia vydali pre viaceré okresy výstrahy druhého stupňa.

Austria Tokyo Olympics Belarus Runner

Stovky Slovákov možno teraz zo Schwechatu neodletia na dovolenku. Čo im hrozí na rakúskom letisku?

27.07.2024 11:00

Rakúska polícia nasadí takmer 700 svojich príslušníkov, ktorí majú úlohu zabrániť narušeniu plynulého fungovania veľkého letiska.