Založ si blog

Prišli slúžiť občanom, ale chcú len vládnuť!

,,Zákon platí pre každého!“ Túto vetu často používajú . Vlastné chyby si nepriznajú, len si ich v televíznych reláciách vykričia. nikto ich nevie zaistiť , obviniť, odsúdiť a zatvoriť ( na doživotie) ! Musíme ísť na to inak! Už sme dali prostredníctvom Inštitútu ochrany ústavných práv dostatok informácií a dôkazov občanom aj štátnym úradom, ale aj poslancom,ktorých sa to vyslovene dotýka!
Totálne ignorujú to, čo od nich chcete a prekrútia všetko, čo by mali urobiť, odpovedať, riešiť alebo priamo vyšetrovať a konať v prospech občanov spravodlivo a čestne!
Chceli sme, aby sa vyšetrilo, prečo porušujú zákon o politických stranách a hnutiach ( zákon 85/2005 §6 a ) a o podmienkach vo voľbách, ak ako politická strana či hnutie dokázateľne podľa zákona neexistujete lebo ak ho nedodržíte, nemôžete ako politická strana či hnutie existovať a tak sa nemôžete ani žiadnych volieb zúčastňovať!

Stabilita? Poriadok? Sociálne istoty? Prosím vás a kde?

 

Kto je ten, čo pri zakladaní politickej strany alebo politického hnutia, prižmuruje oči alebo nastavuje ruky a vačky , ak má potom takej neplatnej strane dať súhlas zúčastňovať sa vo voľbách, keď na základe žiadosti o vyšetrenie podozrivých sa vyjadrujú podozriví?
Môže to byť takto? : Politická strana vyzbiera podpisy na súhlas od občanov, aby vznikla ( 10.000 podpisov). Potom doloží potrebnú dokumentáciu ( podľa zákona o politických stranách a hnutiach (zákon 85/2005 §6 a )), aby dostala súhlas o postivom a spravodlivom vzniku a existencií. Keď to dodrží, zaplatí poplatok a môže sa zúčastňovať vo voľbách, ale nesmie nikto z navrhovaných kandidátov , byť momentálne vyšetrovaný, stíhaní alebo vo výkone trestu!
No a tu asi líder alebo lobista zatelefonuje šéfovi Parlamentného inštitútu , aby dal vedieť riaditeľovi kancelárie ministra vnútra, ktorý nariadi prižmúrenie oka zodpovednej osobe, na výdaj súhlasu po zápise a aktuálnom splnení podmienok politickej strany!


Overenie o poctivej politickej strane či spĺňa podmienky o existencií :

https://ives.minv.sk/PolitickeStrany/Vyber

Náhodným výberom, žiadna politická strana a politické hnutie nedodržuje zákon o politických stranách a voľbách (85/2005 z.z. §6 a)

Nesúhlasí to z aktuálnym výpisom!

 

https://ives.minv.sk/PolitickeStrany/detail?id_spolok=218725

 

https://ives.minv.sk/PolitickeStrany/detail?id_spolok=201471

 

https://ives.minv.sk/PolitickeStrany/detail?id_spolok=153097

 

 

video:

 

Prečo, by sme sa mali mať dobre až na druhom svete, keď sa môžeme mať dobre už za života – teraz?

 

 

Politici získali moc a národ sa „zabáva“

 

Inštitút ochrany ústavných práv : SK 8365 0000 0000 0020 560 144

,,Aby sa mohol naplniť volebný program akejkoľvek politickej strany, treba obnoviť zákon 33/1948 Zb. zo dňa 31. decembra 1948

https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/1948/33/19480402.html, 33/1948 Zb.

Čl. II.

1
Na Slovensku sa obnovuje účinnosť nariadenia Slovenskej národnej rady zo dňa 31. decembra 1948, č. 33 Zb. n. SNR vo znení predpisov ho meniacich a doplňujúcich, o potrestanie fašistických zločincov, okupantov, zradcov a kolaborantov a o zriadení ľudového súdnictva (ďalej nariadenie o ľudovom súdnictve) s týmito zmenami a doplnkami: ( doplniť presné znenie významov fašista, zločinec, okupant, zradca a kolaborant)

 

a)

Konať hlavné pojednávanie o činoch trestných podľa nariadenia o ľudovom súdnictve a rozhodovať o návrhoch na obnovu trestného konania prislúcha výlučne ľudovému súdu.

b)

Ľudový súd súdi v trojčlenných senátoch, zložených z predsedu, ktorý je sudca z povolania, a z dvoch sudcov z ľudu.

c)

Ak skončilo predchádzajúce rozhodnutie rozsudkom, súdia v senátoch päťčlenných, zložených z predsedu, ktorý je sudca z povolania, a zo štyroch sudcov z ľudu.

d)( upraviť podľa vízie ÚŠS- minister ľudských práv, súdy len okresné a podliehajú Úradu štátnej starostlivosti, ktorá nahrádza NRSR)

Ľudové súdy sa zriaďujú v sídlach krajských súdov; ich prednostov, námestníkov a sudcov z povolania ustanovuje na návrh povereníka spravodlivosti minister spravodlivosti zo sudcov v činnej službe. Sudcov z ľudu menuje povereník spravodlivosti zo zoznamov, zostavených okresnými národnými výbormi (správnymi komisiami).

e)(verejných obžalobcov nahrádza referendum, ktoré je po každom verejnom pojednávaní – podľa vízie ÚŠS)

Verejných obžalobcov ľudových súdov menuje minister spravodlivosti na návrh povereníka spravodlivosti zo štátnych zástupcov, zo sudcov v činnej službe alebo z osôb zapísaných v zozname advokátov.

f)

O trestnom konaní platia ustanovenia Trestného poriadku (zák. č. XXXIII/1896) s tou odchýlkou, že sa proti rozhodnutia ľudových súdov nepripúšťa riadny opravný prostriedok.( podľa vízie ÚŠS – doživotie vinník a rodina alebo trest smrti vinník a 25 rokov- doživotie rodina)

2
Konanie pre činy trestné podľa nariadenia o ľudovom súdnictve, ktoré bolo pred nadobudnutím účinnosti tohto zákona právoplatne ukončené, možno na návrh verejného obžalobcu zaviesť alebo v ňom pokračovať aj bez podmienok a formálností obnovy.( podľa vízie ÚŠS- bez nároku na obnovu konania a amnestie)

3
Trest smrti uložený ľudovým súdom vykoná sa do dvoch hodín po vyhlásení rozsudku. Na výslovnú žiadosť odsúdeného môže byť lehota predĺžená o ďalšiu hodinu. Ak sa konalo konanie v neprítomnosti obžalovaného, vykoná sa trest smrti do 24 hodín po dopadnutí odsúdeného. Výkon trestu treba však na primeraný čas odložiť, ak to žiada verejný obžalobca z dôležitého verejného záujmu. (podľa vízie ÚŠS – v bode ,,e“)“

Zachráňme si úrodnú pôdu na Slovensku a nedovoľme ju zastavať!

29.04.2024

Stavať sa dá v mestách, kde sa nové a vysoké domy postavia na miestach, kde sa zbúrajú staré budovy! Slovenskí architekti , ktori stavali vysoké budovy v zahraničí. https://www.mojevideo.sk/video/3e0f2/chcete_sa_citit_ako_robotnici_ktori_stavali_mrakodrapy_navstivte_new_york.html Napríklad prvé mrakodrapy v Šanghaji v 20. rokoch projektoval jeden zo zaujímavých slovenských [...]

Ako rýchlo naplniť potreby občanov EÚ, ale hlavne potreby slovenských občanov?

23.04.2024

Všetko sa dá, ak sa chce! https://slovensky-vecernik.sk/story/preco-by-sme-mali-donekonecna-pocuvat-o-strngani-klucov-v-roku-1989-ked-vsetko-ma-riesenie-a-da-sa-to-napravit , , Zleteli orly z Tatry“ a otočili sa bruchom nahor, keď videli kto nás dolu kántri! Len svoj názor . . . ! Kauza (ex)poslankyne sa dostane na volebnú kampaň našich [...]

, , Zleteli orly z Tatry“ a otočili sa bruchom nahor, keď videli kto nás dolu kántri!

16.04.2024

Za čo môžeme ďakovať aj ich predchodcom! Investície kapitál a digitálna mena: Inštitút ochrany ústavných práv schváli výšku finančného kapitálu v podobe digitálnej meny na účet Úradu štátnej starostlivosti! Prevod z účtu Úradu štátnej starostlivosti sa posiela na účty starostom ( richtárom) a primátorom ( starostom) a z účtu Úradu štátnej [...]

Vladimír Pčolinský

Súdny proces v kauze exšéfa SIS Pčolinského by sa mal začať 30. mája

29.04.2024 15:20

Pôvodné obvinenie Pčolinského zrušila Generálna prokuratúra SR

polícia, nehoda, motorka, kuriér

Namiesto brzdy šliapol na plyn. Motocyklista v Bratislave vpálil do pizzerie, zranil dve ženy

29.04.2024 15:06

K udalosti došlo v pondelok pred 11.30 h na Povrazníckej ulici.

Si Ťin-pching

Čínsky prezident Si Ťin-pching pricestuje 8. mája na štátnu návštevu Maďarska

29.04.2024 14:49

Čínska hlava štátu bude rokovať so Sulyokom a Orbánom o bilaterálnych politických, ekonomických a medzinárodných otázkach.

Petr Pavel

Český prezident Pavel podpísal partnerstvá pre páry rovnakého pohlavia

29.04.2024 14:29

Pri osvojovaní detí sa na nich budú vzťahovať isté obmedzenia.