Založ si blog

Celé Slovensko je prehnité . . . . . . .

Kto má dnes záujem o nezamestnaných občanov z celého Slovenska? Koľko ich pribudlo počas pandémie Covid -19 , aj napriek tomu, že im sľubovali ochranu pred prepúšťaním?

Koľko občanov, ktorí sú ešte zamestnaní a v strednom produktívnom veku sa spolieha, že sa im pred dovŕšením dôchodkového veku nemôže nič zlého stať ( výpoveď z organizačných dôvodov, nadbytočnosť, nepotrebnosť, nesympatickosť voči nadriadenému…) ?

Matovič prikázal županke Jurínovej vyriešiť školu vo Vrútkach ?

Napriek tomu sa to deje. Stačí , aby sa váš šéf zle vyspal a už si hľadá chybu, za ktorú by vás vyhodil zo zamestnanie. Tento typ účelovej výpovede sa na Slovensku tak rozmohol a udomácnil, že dôvody na výpoveď sú až fascinujúce. Najhoršie však je, že občan, ktorý je ešte zamestnaný, si myslí , že ide o šikanovanie, ale v skutočnosti je to mobbing .

Spáchal samovraždu, aby utiekol pred mobbingom na pracovisku.

Ten je tu tak zmodernizovaný, že mu môžeme dať prívlastok na slovenský spôsob. Je veľmi čudné, že na Slovensku, kde je viac ako 75% občanov veriacich , sa dokážu k sebe správať až zverským spôsobom a hľadať na podriadenom zamestnancovi vyfabrikované , účelovo premyslené chyby, často až na úrovni týrania a veľmi aktívneho psychoteroru.

https://www.nlp-akademia.sk/mobbing-zastavte-psychoteror-na-pracovisku/

Zápisky z krajín Kocúrkovo a Matovičovo

vlastný materiál IOUP

Pán Jahnátek, nepomôže Vám ani Lipšic

Je veľmi čudné ako sa mnohí uplatnili pri školeniach o mobbingu a vytvorili si na takúto tému veľmi slušné zárobkové možnosti, ale je to len téma , ktorá pomáha hlavne samotným zamestnávateľom , ako podkladový materiál na vyhodenie zamestnanca.

Prax je o inom. Ak ste už v zamestnaní terorizovaný, potom je už potrebné odborné lekárske vyšetrenie a spoliehať sa na advokáta, ktorý vás ,, možno“ pred výpoveďou z účelového dôvodu zachráni.

Prečo advokáta? No hlavne preto, že odbory vám nemôžu pomôcť, lebo sú skorumpované a Inšpektoráty práce detto! Na všetky inštitúcie, na ktoré sa obrátite , dostanete prevažne tú istú odpoveď alebo taktickú výhovorku, aby ste išli na Slovenské národné stredisko pre ľudské práva alebo na súd.

Súd je len pracovná náplň na niekoľko rokov pre všetkých, ktorí sa budú na vás počas toho obdobia priživovať a nakoniec to buď prehráte alebo vzdáte. Ale je aj forma víťazstva, kde vyhráte to, čo ste už zaplatili na poplatkoch súdu a advokátovi, ale ten celý čas, ktorý ste tomu venovali, vás pripraví o obdobie, ktoré nemáte zaplatené na odvodoch, a teda znižujete si dôchodok. Je to nulové víťazstvo a pre druhú stranu, čiže pre žalovaného zamestnávateľa, je to možnosť sa znova odvolať.

Tento kolotoč nikdy neskončí, pokiaľ nebude vytvorený zákon, ktorý dokáže ustrážiť bossing, mobbing alebo stalking a buď ho včas odstrániť alebo vyvodiť po zistení a doriešení riadne sankcie a pre poškodeného zamestnanca (veľmi dôležité , pretože zamestnanec, ktorý trpí účelovo zo strany tyrana, prichádza veľmi rýchlo o fyzické a psychické zdravie a čo je horšie, trpí aj celá rodina ) finančné odškodnenie.

Plno rečí o spravodlivosti , ale výsledok žiadny

video:

Uverejnil používateľ Jozef Chlebík Streda 24. júna 2020

Ak sudca zamietne žalobu, to nie je riešenie, ale , , ochota“ sudcu, že sa mu vec riešiť nechce!

vlastný materiál IOUP

 

Inštitút Ochrany  Ústavných Práva ma už veľké množstvo skúseností s občanmi, ktorí utrpeli tie najhoršie muky od tyrana = zamestnávateľa alebo nadriadeného v zamestnaní.

Máte pocit alebo cítite, že sa niečo vo vašom zamestnaní deje? Urobte si test a pošlite výsledok na ioup.riesenia@gmail.com , pošleme vám vyhodnotenie testu.

Zakrúžkujte všetky body, ktoré sa hodia na Vaše pracovisko:

  1. Nálada v tíme, v oddelení je nášmu predstavenému ( šéfovi, vedúcemu) úplne ľahostajná. O problémoch medzi kolegami nechce vôbec počuť- hlavná vec. Že všetko funguje.
  2. V podniku vládne silný konkurenčný tlak – kto sa chce dostať hore, potrebuje silné lakte.
  3. Vo firme existuje prinajmenšom jeden z nasledujúcich stresových faktorov: tlak času, nedostatočné obsadenie, hluk, horúčava, špina alebo podobne.
  4. Súkromné kontakty medzi kolegami sú skôr výnimkou.
  5. Keď zájde šéf ( predstavený) za pracovníkom, tak ide väčšinou o nadčasové hodiny alebo kritiku. Pochvala , uznanie alebo milá veta mu sotva vyjdú z úst.
  6. V našom podniku platí strnulá hierarchia. Vlastná zodpovednosť na pracovisku sa nepožaduje, dôležité informácie sa pracovníci dozvedia neskoro alebo nedozvedia vôbec.
  7. Konflikty, ktoré vznikajú pri dennej spolupráci, sa často zhodia zo stola, nikto sa necíti byť oprávneným popasovať sa s ťažkosťami.
  8. Fluktuácia vo firme, v oddelení je vysoká – veľa pracovníkov je frustrovaných a iba dúfajú, že si skoro nájdu iné miesto.
  9. Za posledných dvanásť mesiacov nastali zmeny ( napríklad nová koncepcia firmy, prechod na elektronické spracúvanie dát), na ktoré boli pracovníci málo alebo nedostatočne pripravení.
  10. Tím sa často štiepi na pevné koalície. Skupinky sa medzi sebou takmer neobmieňajú.
  11. Za posledných dvanásť mesiacov sa prinajmenšom raz stalo, že pracovník dostal výpoveď alebo ,, odišiel“, lebo sa údajne nezhodol so šéfmi.
  12. Klebety a šuškanie patria k dennému poriadku. Otvorené rozhovory takmer neexistujú.
  13. V našej firme nemáme angažovanú závodnú ( personálnu) radu, na ktorú by sa mohol každý s dôverou obrátiť.
  14. Firma sa toho času nachádza v hospodársky nepriaznivej situácii. Odbúravanie miest sa už uskutočnilo, oznámilo sa alebo sa už nedá vylúčiť.
  15. Ak niekto v tíme urobí chybu, postarajú sa určití kolegovia o to, aby sa to dozvedel aj šéf.
  16. Intrigy a závisť sú v oddelení veľmi rozšírené.
  17. Šéf je často náladový, nevypočítateľný alebo nestrpí odpor.
  18. V oddelení pracujú takmer len muži – zdá sa, že niektorí z nich nemajú o svojich ženských kolegyniach – spolupracovníčkach vysokú mienku, čo dávajú pocítiť napríklad podceňujúcimi pohľadmi, vyjadreniami alebo dvojzmyselnými narážkami.
  19. Predstavený je možno vynikajúci odborník – pred svojimi pracovníkmi sa však uzatvára, ako sa len dá. Zdá sa, že na ich názore a kompetencii mu nezáleží.
  20. Pokyny z hora sú často nejasné alebo rozporné. Nikto dobre nevie, čo má robiť, ako sa má správať.

 

video:

Uverejnil používateľ Jozef Chlebík Streda 24. júna 2020

Keďže sa na občanoch, ktorí tieto dôležité skúsenosti prežívajú alebo už zažili , neobohacujeme, pretože to robíme nezištne , máme podmienku, ktorá je tiež dôležitá pre každého občana , žijúceho na Slovensku ( plat a prácu chce každý, ale kto z tej politickej zostavy , ktorá tu bez mihnutia oka dokáže klamať a zavádzať, vám skutočne chce pomôcť ?). Staňte sa bezplatnými členmi Únie Štátnej Starostlivosti.

 

Máme záujem aj o mladé generácie, ktoré sa touto témou zaoberajú a vyzdvihujeme ich tému na našich konferenciách, aby sa oboznámili s praxou a hlavne s obeťami takéhoto ukrutného násilia.

Matovičova vláda uvažuje XXII. diel . . . . . . . . . . . . . . . Ako vypracovať a prijať zákon , ktorý chcela predložiť JUDr. Mária Ritomská, keď bola ešte v parlamente poslankyňou?

Mobbing ako negatívny prvok na pracovisku

Autor: Nováková, Nikola
Školiteľ: Žitný, Peter
Oponent: Marcinechová, Denisa
Kľúčové slová:
Škola: Trnavská univerzita v Trnave 713010000 101150
Rok odovzdania: 2020

Koronavírus ukázal vláde tabuizovanú tému v spoločnosti

„Päť P“ pre Madam Justíciu do Programového vyhlásenia vlády

 

Ako rýchlo naplniť potreby občanov EÚ, ale hlavne potreby slovenských občanov?

23.04.2024

Všetko sa dá, ak sa chce! https://slovensky-vecernik.sk/story/preco-by-sme-mali-donekonecna-pocuvat-o-strngani-klucov-v-roku-1989-ked-vsetko-ma-riesenie-a-da-sa-to-napravit , , Zleteli orly z Tatry“ a otočili sa bruchom nahor, keď videli kto nás dolu kántri! Len svoj názor . . . ! Kauza (ex)poslankyne sa dostane na volebnú kampaň našich [...]

, , Zleteli orly z Tatry“ a otočili sa bruchom nahor, keď videli kto nás dolu kántri!

16.04.2024

Za čo môžeme ďakovať aj ich predchodcom! Investície kapitál a digitálna mena: Inštitút ochrany ústavných práv schváli výšku finančného kapitálu v podobe digitálnej meny na účet Úradu štátnej starostlivosti! Prevod z účtu Úradu štátnej starostlivosti sa posiela na účty starostom ( richtárom) a primátorom ( starostom) a z účtu Úradu štátnej [...]

Len svoj názor . . . !

14.04.2024

video: Bezúročný úver s ročným odkladom na začiatok splácania ! Arendy na domy, byty, pozemky a makroekonomické, sociálne, rodinné, vzdelanostné, politické reformy! Kauza (ex)poslankyne sa dostane na volebnú kampaň našich europoslancov ? Nikdy nemargíroval,až na to doplatil Moje video pod názvom Juraj, ktoré bolo na youtube kanáli ,,Igor [...]

Polícia / Policajná páska / Policajné auto /

Hádka dvoch mužov v obci Dlhá nad Váhom sa skončila vraždou

25.04.2024 11:28

Motív a všetky okolnosti prípadu sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Český predseda vlády Petr Fiala.

Ďalší odchod z Fialovej vlády: končí ministerka pre vedu a výskum

25.04.2024 11:07

Ministerka pre vedu a výskum nemala vlastné ministerstvo, ale len úrad s niekoľkými zamestnancami.

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.