Založ si blog

Prišli slúžiť občanom, ale chcú len vládnuť!

,,Zákon platí pre každého!“ Túto vetu často používajú . Vlastné chyby si nepriznajú, len si ich v televíznych reláciách vykričia. nikto ich nevie zaistiť , obviniť, odsúdiť a zatvoriť ( na doživotie) ! Musíme ísť na to inak! Už sme dali prostredníctvom Inštitútu ochrany ústavných práv dostatok informácií a dôkazov občanom aj štátnym úradom, ale aj poslancom,ktorých sa to vyslovene dotýka!
Totálne ignorujú to, čo od nich chcete a prekrútia všetko, čo by mali urobiť, odpovedať, riešiť alebo priamo vyšetrovať a konať v prospech občanov spravodlivo a čestne!
Chceli sme, aby sa vyšetrilo, prečo porušujú zákon o politických stranách a hnutiach ( zákon 85/2005 §6 a ) a o podmienkach vo voľbách, ak ako politická strana či hnutie dokázateľne podľa zákona neexistujete lebo ak ho nedodržíte, nemôžete ako politická strana či hnutie existovať a tak sa nemôžete ani žiadnych volieb zúčastňovať!

Stabilita? Poriadok? Sociálne istoty? Prosím vás a kde?

 

Kto je ten, čo pri zakladaní politickej strany alebo politického hnutia, prižmuruje oči alebo nastavuje ruky a vačky , ak má potom takej neplatnej strane dať súhlas zúčastňovať sa vo voľbách, keď na základe žiadosti o vyšetrenie podozrivých sa vyjadrujú podozriví?
Môže to byť takto? : Politická strana vyzbiera podpisy na súhlas od občanov, aby vznikla ( 10.000 podpisov). Potom doloží potrebnú dokumentáciu ( podľa zákona o politických stranách a hnutiach (zákon 85/2005 §6 a )), aby dostala súhlas o postivom a spravodlivom vzniku a existencií. Keď to dodrží, zaplatí poplatok a môže sa zúčastňovať vo voľbách, ale nesmie nikto z navrhovaných kandidátov , byť momentálne vyšetrovaný, stíhaní alebo vo výkone trestu!
No a tu asi líder alebo lobista zatelefonuje šéfovi Parlamentného inštitútu , aby dal vedieť riaditeľovi kancelárie ministra vnútra, ktorý nariadi prižmúrenie oka zodpovednej osobe, na výdaj súhlasu po zápise a aktuálnom splnení podmienok politickej strany!


Overenie o poctivej politickej strane či spĺňa podmienky o existencií :

https://ives.minv.sk/PolitickeStrany/Vyber

Náhodným výberom, žiadna politická strana a politické hnutie nedodržuje zákon o politických stranách a voľbách (85/2005 z.z. §6 a)

Nesúhlasí to z aktuálnym výpisom!

 

https://ives.minv.sk/PolitickeStrany/detail?id_spolok=218725

 

https://ives.minv.sk/PolitickeStrany/detail?id_spolok=201471

 

https://ives.minv.sk/PolitickeStrany/detail?id_spolok=153097

 

 

video:

 

Prečo, by sme sa mali mať dobre až na druhom svete, keď sa môžeme mať dobre už za života – teraz?

 

 

Politici získali moc a národ sa „zabáva“

 

Inštitút ochrany ústavných práv : SK 8365 0000 0000 0020 560 144

,,Aby sa mohol naplniť volebný program akejkoľvek politickej strany, treba obnoviť zákon 33/1948 Zb. zo dňa 31. decembra 1948

https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/1948/33/19480402.html, 33/1948 Zb.

Čl. II.

1
Na Slovensku sa obnovuje účinnosť nariadenia Slovenskej národnej rady zo dňa 31. decembra 1948, č. 33 Zb. n. SNR vo znení predpisov ho meniacich a doplňujúcich, o potrestanie fašistických zločincov, okupantov, zradcov a kolaborantov a o zriadení ľudového súdnictva (ďalej nariadenie o ľudovom súdnictve) s týmito zmenami a doplnkami: ( doplniť presné znenie významov fašista, zločinec, okupant, zradca a kolaborant)

 

a)

Konať hlavné pojednávanie o činoch trestných podľa nariadenia o ľudovom súdnictve a rozhodovať o návrhoch na obnovu trestného konania prislúcha výlučne ľudovému súdu.

b)

Ľudový súd súdi v trojčlenných senátoch, zložených z predsedu, ktorý je sudca z povolania, a z dvoch sudcov z ľudu.

c)

Ak skončilo predchádzajúce rozhodnutie rozsudkom, súdia v senátoch päťčlenných, zložených z predsedu, ktorý je sudca z povolania, a zo štyroch sudcov z ľudu.

d)( upraviť podľa vízie ÚŠS- minister ľudských práv, súdy len okresné a podliehajú Úradu štátnej starostlivosti, ktorá nahrádza NRSR)

Ľudové súdy sa zriaďujú v sídlach krajských súdov; ich prednostov, námestníkov a sudcov z povolania ustanovuje na návrh povereníka spravodlivosti minister spravodlivosti zo sudcov v činnej službe. Sudcov z ľudu menuje povereník spravodlivosti zo zoznamov, zostavených okresnými národnými výbormi (správnymi komisiami).

e)(verejných obžalobcov nahrádza referendum, ktoré je po každom verejnom pojednávaní – podľa vízie ÚŠS)

Verejných obžalobcov ľudových súdov menuje minister spravodlivosti na návrh povereníka spravodlivosti zo štátnych zástupcov, zo sudcov v činnej službe alebo z osôb zapísaných v zozname advokátov.

f)

O trestnom konaní platia ustanovenia Trestného poriadku (zák. č. XXXIII/1896) s tou odchýlkou, že sa proti rozhodnutia ľudových súdov nepripúšťa riadny opravný prostriedok.( podľa vízie ÚŠS – doživotie vinník a rodina alebo trest smrti vinník a 25 rokov- doživotie rodina)

2
Konanie pre činy trestné podľa nariadenia o ľudovom súdnictve, ktoré bolo pred nadobudnutím účinnosti tohto zákona právoplatne ukončené, možno na návrh verejného obžalobcu zaviesť alebo v ňom pokračovať aj bez podmienok a formálností obnovy.( podľa vízie ÚŠS- bez nároku na obnovu konania a amnestie)

3
Trest smrti uložený ľudovým súdom vykoná sa do dvoch hodín po vyhlásení rozsudku. Na výslovnú žiadosť odsúdeného môže byť lehota predĺžená o ďalšiu hodinu. Ak sa konalo konanie v neprítomnosti obžalovaného, vykoná sa trest smrti do 24 hodín po dopadnutí odsúdeného. Výkon trestu treba však na primeraný čas odložiť, ak to žiada verejný obžalobca z dôležitého verejného záujmu. (podľa vízie ÚŠS – v bode ,,e“)“

Prečo, by každý občan Slovenska mal dostať, na platobný účet v slovenskej banke , odmenu 300. 000 euro ?

13.05.2024

Matovič nedokázal ani 500,- euro vyplatiť, nie to ešte sľúbené Fiat -ky darovať voličom! Lebo ak niečo, niekde obkukal,chýbal mu už len detail, a to prísť nato, ako to dosiahnuť! Každý občan Slovenska, by mal dostať, na platobný účet v slovenskej banke , odmenu 300.000 euro preto, aby si mohol z nej zaplatiť a zaobstarať tak vlastnú elektrickú energiu a nemusel platiť [...]

Šimečkov manuál na štátny prevrat ( Štát sme my všetci občania a voliči Slovenska)

10.05.2024

Správanie sa niektorých politikov v parlamente ( cca do 150 jedincov) je vždy možné napraviť, ale iba ak to občania voliči, teda národ vezme správne do vlastných rúk! Slúži nám na to Ústava Slovenska , ale môžeme tento stav zmeniť aj úplným zrušením systému,ktorý je nefunkčný, a to podľa pripravených reforiem IOUP , a to bez maidanu alebo krvavej revolúcie ! [...]

Vieme na Slovensku odmeňovať a trestať ?

08.05.2024

Tresty v USA: Najvyšší súd je najvyšší odvolávací súd (apelačný súd), avšak rieši len malý počet káuz. Každý sudca má svoj obvod, sudcovia sa môžu radiť medzi sebou. Najvyšší súd je posledná súdna odvolávacia inštancia ohľadne trestu smrti vo všetkých štátoch USA, v ktorých je tento trest prípustný. Trest smrti je súčasťou amerického právneho poriadku [...]

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Dôchodkyňa naletela podvodníkom a prišla o 15-tisíc. Policajti vyzývajú na obozretnosť

16.05.2024 12:51

Uverila falošnej advokátke a "legende" o dopravnej nehode dcéry, ktorá mala zraziť chlapca.

noviny, denníky, Pravda

Vyhlásenie šéfredaktorov a šéfredaktoriek k atentátu na Roberta Fica

16.05.2024 12:30

Odsudzujeme útok na premiéra Roberta Fica. Útok na Roberta Fica je útokom na nás všetkých. Je to cesta nenávisti, ktorá nemôže ovládať Slovensko.

PREMIÉR: Návšteva Maďarska

V Moskve zneužívajú atentát na Fica na propagandu. Dokonca radia slovenským vyšetrovateľom pozrieť sa na Zelenského

16.05.2024 12:30

Nenávisť niektorých západných štátov a pomsta ukrajinských tajných služieb - tieto konšpiračné teórie sa šíria v Rusku o pozadí atentátu.

novinari, Rooseveltova nemocnica

Množstvo novinárov a modliaci sa muž. Pred Rooseveltovou nemocnicou je stále rušno

16.05.2024 12:06

Atentát na slovenského premiéra Roberta Fica vyvolal rozruch nielen v našich končinách, ale na celom svete. Pred banskobystrickou nemocnicou sa zišli štáby z celého sveta.