Založ si blog

POR

Na ulici je viac ľudí, ktorí sa tam ocitli nedobrovoľne, ale pritom verili, že raz sa budú mať dobre. Sú to potomkovia hrdinov, ktorí za lepší život a budúcnosť, bojovali v II. svetovej vojne, ale aj občania, ktorí si to mysleli v novembri 1989.

Bezdomovci alebo ľudia bez prístrešku sa stali terčom posmeškov a na to, ako žijú sa všetci pozerajú ako na ľudský odpad.

Keď počujem význam slova ,, bezďák“, je mi z toho zle. Je rozdiel ocitnúť sa na ulici dobrovoľne a rozdiel nedobrovoľne, ale všetci majú spoločné to, že niečo tu nefunguje a niekde sa stále robia chyby.

 

Deti, ktoré skončia pobyt v detských domovoch, sú ďalší kandidáti na pobyt na ulici.

Zamestnanci, ktorí sa dožívajú štyridsať rokov a starší, sú tiež ďalší kandidáti na pobyt na ulici.

 

Ako prežijú zimu? Kto im pomôže, keď všetci chodia okolo a nechcú to vidieť?

Chcete, aby najnevzdelanejší a najohrozenejší chudobní občania, sa mali tak dobre, že nebudú trpieť hladom a nebudú spávať na uliciach?

Inštitút Ochrany Ústavných Práv  sa pýta.

fotky autora blogu:

Máte záujem stať sa členom ÚŠS, ktorá by bola jediná a jednotná na Slovensku, kde nesmie byť diskriminácia pohlavia, rasy, farby pleti, etnického alebo sociálneho pôvodu, genetických vlastností, jazyka, náboženstva alebo viery, politického alebo iného zmýšľania, príslušnosti k národnej menšine, majetku, narodenia, zdravotného postihnutia, veku alebo sexuálnej orientácie?

Takáto organizácia bojuje za občana – zamestnanca, kdekoľvek na celom Slovensku, aby sa ustrážila nie len zamestnanosť, ale aj pracovné zákony a Zákonník práce bol dodržiavaný hlavne zo strany zamestnávateľa.

 

Inštitút Ochrany Ústavných Práv má riešenie aj pre ľudí bez domova alebo na ulici.

Areál , ktorý by vláda pridelila hocikde na Slovensku o rozlohe  20ha, by bol pre cca10.000 ľudí bez domova ako stvorený na projekt IOÚP ,,Zaradenie  asociálov do spoločnosti“ podľa programu o potrebách občanov. Tento pozemok musí mať prístup k pitnej vode na pozemku, ostatné inžinierske siete si ľudia vybudujú samostatne.

fotky a prezentačný materiál blogéra:

 

                                                                                           Zásobovanie

                                               

Zeleným , je označený zberný dvor, kde budú dopravení všetci bezdomovci z ulíc. Tu budú mať tie isté podmienky ako na ulici. Modré pole je pokročilejšia skupina. Už nespia na zemi a po kartónoch. Majú možnosť si postaviť jednoduché prístrešky k prideleným bunkám. Bunky slúžia na pravidelné ošetrovanie a kontrolu zdravotného stavu. Návyk na hygienické vlastnosti, ale sú tam aj bunky, ktoré zabezpečujú pomocou zásobovania potraviny. Ženy sa orientujú na prípravu stravy a jedenkrát denne vydávajú jedlo do zelenej zóny.

Muži zo zelenej zóny chodia do červenej zóny pracovať a pripravujú pozemok na výstavbu inžinierskych sieti a budúcich príbytkov. Pracujú pod dohľadom stavebných odborníkov,  bez normy a pod  dohľadom psychológa. Pocit práce musia získať dobrovoľne, a nie aby pociťovali nátlak prísneho šéfa. Za takúto prácu dostávajú dennú mzdu. V modrej zóne si môžu v kantíne kúpiť aj alkohol. Povolené to síce majú, ale v zdravotnom zariadení im je podávaný liek na nechutenstvo k alkoholu súčasne s výživnou dávkou a tak sa postupne zlozvyk z ulice stráca.

Pri porušení podmienok spolunažívania je zaradený občan z modrej ( v budúcnosti aj z červenej zóny) vrátený do zelenej zóny. Pri nebezpečnom správaní, ktoré by ohrozovalo život, je občan vyvedený do vyšetrovacej väzby a potom znova vrátený do zelenej zóny.

V červenej zóne si postavia vlastné príbytky s malým životným priestorom. Jedno alebo dvojposteľové s malým kuchynským kútom a samostatným sprchovým kútom a wc. Spoločná chodba  na takýchto viac poschodových bytových domoch bude mať správcu poriadku.

Vždy niekto zo skupiny. Postupne ako sa zmenia zóny na červenú zónu, ostáva občanom viac priestoru na pestovanie si vlastných plodín a skrášľovanie okolitého pozemku pri bytovkách.

Deti tu nie sú. Môžu prísť, až bude psychológ spokojný s premenou skupiny, na návštevu k rodičovi – rodičom, alebo až si zvykne rodič na spoločenské zaradenie a bude túžiť po spoločenskom uplatnení a chcieť opustiť červenú zónu ako napravený občan.

Bude Mazurek ďalší, kto sklame očakávania svojich sympatizantov? – pomoc – Blog.Pravda.sk

Algoritmické zoznamovanie alebo , keď nebudeme už medzi sebou vedieť komunikovať ako ľudia? – pomoc – Blog.Pravda.sk

Úvaha o malých regionálnych nemocniciach – pomoc – Blog.Pravda.sk

Zhrnutie , aby ste to nehľadali , ( pre členov IOÚP a ÚŠS ) – pomoc – Blog.Pravda.sk

V Rakúsku už pochopili (Načo je na Slovensku Inštitút Ochrany Ústavných Práv ? ) – pomoc – Blog.Pravda.sk

Ako liečiť chyby zraku hneď na začiatku slepoty? – pomoc – Blog.Pravda.sk

Ako rýchlo naplniť potreby občanov EÚ, ale hlavne potreby slovenských občanov?

23.04.2024

Všetko sa dá, ak sa chce! https://slovensky-vecernik.sk/story/preco-by-sme-mali-donekonecna-pocuvat-o-strngani-klucov-v-roku-1989-ked-vsetko-ma-riesenie-a-da-sa-to-napravit , , Zleteli orly z Tatry“ a otočili sa bruchom nahor, keď videli kto nás dolu kántri! Len svoj názor . . . ! Kauza (ex)poslankyne sa dostane na volebnú kampaň našich [...]

, , Zleteli orly z Tatry“ a otočili sa bruchom nahor, keď videli kto nás dolu kántri!

16.04.2024

Za čo môžeme ďakovať aj ich predchodcom! Investície kapitál a digitálna mena: Inštitút ochrany ústavných práv schváli výšku finančného kapitálu v podobe digitálnej meny na účet Úradu štátnej starostlivosti! Prevod z účtu Úradu štátnej starostlivosti sa posiela na účty starostom ( richtárom) a primátorom ( starostom) a z účtu Úradu štátnej [...]

Len svoj názor . . . !

14.04.2024

video: Bezúročný úver s ročným odkladom na začiatok splácania ! Arendy na domy, byty, pozemky a makroekonomické, sociálne, rodinné, vzdelanostné, politické reformy! Kauza (ex)poslankyne sa dostane na volebnú kampaň našich europoslancov ? Nikdy nemargíroval,až na to doplatil Moje video pod názvom Juraj, ktoré bolo na youtube kanáli ,,Igor [...]

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25, aktualizované: 06:51

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.