Založ si blog

Slovenská spravodlivosť je súťaženie v klamstvách! Dôkazom je samotné súdne konanie.

 

Na súde som sa stretol s prípadom, keď sudca schválne zavádza žalobcu. Dokonca tak okato, že je vidieť nadržiavanie žalovanému. Deje sa to hlavne vtedy , ak žalovaná strana je veľmi dôležitý článok v dnešnom systéme. Čiže – zamestnávateľ, korporácia, lobista alebo oligarcha.

Zamestnankyňa NBS, ktorá viac ako 20 rokov pracovala na pracovnú zmluvudoba neurčitá, sa stala obeťou účelovej výpovede! Niekto povie, že bola uvedená do omylu! Ale sudca , má byť ten, kto vie spravodlivo spor rozsúdiť! V tomto prípade to bolo takto:

1.Mladá kolegyňa odchádza na Materskú dovolenku a jej miesto treba zastúpiť.

 Naša žalobkyňa dostala podľa  Zákon č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce

  • 54 Dohoda o zmene pracovných podmienok:

Dohodnutý obsah pracovnej zmluvy možno zmeniť len vtedy, ak sa zamestnávateľ a zamestnanec dohodnú na jeho zmene. Zamestnávateľ je povinný zmenu pracovnej zmluvy vyhotoviť písomne.

Čo to znamená?

Idete podľa Pracovnej zmluvy na dobu neurčitú, zastúpiť na presne stanovený čas inú osobu, ale je jedno, či tá osoba sa potom ( po Materskej dovolenke chce vrátiť alebo nie) na pracovisko vráti.

Pre žalobkyňu je dôležité, že ak toto obdobie zástupu skončí, pokračuje vo svojej práci , a to podľa Pracovnej zmluvy na dobu neurčitú.

 

2.Vedúci zamestnanec – nadriadený žalobkyne, poskytne tento zástup na dobu určitú. Po skončení Materskej dovolenky sa dotyčná osoba, už nemieni do pracovného pomeru vrátiť. Zamestnávateľ NBS tento pracovný pomer ukončuje s mladou kolegyňou. Naša zástupkyňa – žalobkyňa, dostáva taktiež ukončenie pracovného pomeru s odôvodnením, že zánikom pracovnej zmluvy zamestnankyne, ktorú zastupovala, končí aj jej pracovná zmluva.

 

3.Žalobkyňa podáva žalobu na zamestnávateľa – NBS, ale nestihla ju podať v čas.

  1. Žalobkyňa využíva mimoriadne opatrenie podľa CSP, kedy je prípustná výnimka.

5.Sudca otvára súdne pojednávanie, ale (zneužíva buď svoje postavenie a manipuluje žalobkyňu alebo nevedomky maskuje vlastnú neodbornosť ?) žalobu zamieta z dôvodu neskorého podania ( tým si protirečí, lebo ak určil súdne pojednávanie, akceptoval výnimku pri neskorom podaní)

  1. 6. Keďže covid-19 spôsobil spomalenie súdnych procesov a nový zákon zakázal, aby sa verejnosť na súdnych pojednávaniach zúčastňovala, čaká žalobkyňa na rozhodnutie súdu.

 

Mimochodom, na súdnom pojednávaní sa vyjadrila sudkyňa, že ide o §59, čo je z môjho hľadiska účelové zavádzanie súdu, nakoľko žalobný návrh a aj dôkaz o skončení pracovného pomeru , uvádza §54 a ten nemôže ukončiť nikomu na Slovensku Pracovnú zmluvu na dobu neurčitú!

 

Ak ste advokát, právnik, študent pracovného  práva alebo vyučujúci pracovného práva a čítate tento článok. Napíšte váš názor na to , ako rozhodne sudca.

 

Ako má rozhodnúť sudca je jasné, ale vidíte, že doba dáva do popredia nie odbornosť a vedomosti, ale manipuluje klamstvami a peniazmi.

ioup.riesenia@gmail.com

Ako sa vyrovnať s nereálnymi sľubmi Matoviča a s klamstvami jeho predchodcov ?

Bude Matovičová strana zrušená po voľbách 29. 2. 2020 alebo sa Matovič stihne vyhnúť verejnej hanbe?

Kedy sa konečne klamlivé média zamerajú na to, že podvodník a klamár Matovič, Záborská a Budaj oklamali pri voľbách voličov? ? ?

Uplatnia si občania, ktorí sa zúčastnili na voľbách do NRSR, 10% zľavu na všetkých štátnych poplatkoch ?

2. diel : Uplatnia si občania 10% zľavu na všetkých štátnych poplatkoch a ako na to ?

3. Diel : Chceme si uplatniť 10% zľavu na všetky štátne poplatky pán Matovič! Alebo vás máme žalovať ?

https://www.omediach.com/tlacove-spravy/17852-programove-vyhlasenie-vlady-2020-2024-cele-znenie

Matovičova vláda uvažuje o retribučnom zákone ?

Vážení politici! Vás dokážu už len dve veci uspokojiť.

24.03.2024

Všetky možné hádky sa mediálne dozvedáme, ale to najdôležitejšie, ako konečne zabezpečiť a naplniť potreby občanov, nie! Kto má viac viny na svojich pleciach? Média alebo kandidáti? Vážení politici! Vás dokážu už len dve veci uspokojiť. A to buď, že to už máte za sebou alebo, ak na to ešte len čakáte! No a čo mám na mysli? Obnovenie trestu smrti ! , , Čierny [...]

Média ! Nebojte sa priznať svoje zločiny! Píšte o nich a všetko sa dá zmeniť a napraviť!

19.03.2024

Lož má krátke nohy! Dovtedy sa chodí s krčahom po vodu, kým sa nerozbije! Napokon, nie nadarmo sa vraví: Judikát Jtk 20/2010 – Poľahčujúca okolnosť (§ 36 písm. l/ Tr. zák.) – priznanie sa obvineného k spáchaniu trestného činu a úprimna ľútosť. ,, Priznanie a oľutovanie spáchania skutku sa považuje za poľahčujúcu okolnosť. Pred tým ako podáte trestné [...]

Bublinková väznica !

14.03.2024

Drahí príbuzní, deti, vnúčatá, kolegovia a priatelia! Blíži sa deň, keď uplynie päť rokov od vtedy, ako nás tu spoločne, aj keď oddelene uväznili. Síce na seba vidíme naľavo, napravo, hore, dole, vpredu aj vzadu, ale nemôžme sa rozprávať a počuť. Tak vám tento list v nedeľu prečítajú megafónom, ako každému, kto chce využiť možnosť eutanázie do päť rokov po [...]

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo silné zemetrasenie, evakuovali školy. Otrasy cítili aj Atény

29.03.2024 11:04, aktualizované: 12:41

Obyvatelia regiónu Olympia hovorili o veľmi silných otrasoch.