Založ si blog

Matovičova vláda uvažuje o retribučnom zákone ?

Hoci pred voľbami všetci rozprávali akých odborníkov na všetko majú, skutočnosť je iná. Možno, ak by sa naozaj vláda a jej členovia v určitých rozhodnutiach zamysleli ako konajú, mohlo by sa napraviť to 30- ročné zlo.

Skutočnosť, že niekto chce niekoho zbaviť funkcie alebo pracovného miesta, len preto, že je niekde podpísaný na nejakej zmluve, nemusí byť ešte dôvod na vyhodenie. Treba sa zamyslieť nad tým, čo je v zmluve napísané o porušeniach alebo sankciách.

Ak pán Matovič pochopí, že invetarizáciou zmlúv na konkrétnych ministerstvách a rezortoch, sa môže dostať až ratifikovaným zmluvám, potom si možno uvedomí, že začína chápať aj zákon o retribúcií.

Ak sa podarí Matovičovej vláde tento zákon pochopiť a po legislatívnej úprave v parlamente schváliť, potom sa nemusí obávať o svoje miesto a ľudia ho budú ,,nosiť na rukách“!

Má pravdu ĽSNS, Harabin alebo www.obcianskytribunal.sk, keď už zviditeľnili nezhody v Ústave SR ?

Trvám na okamžitom zrušení:  Článku 7. ods. 2. Ústavy SR

Odôvodnenie : ak platia povinnosti a nerešpektujú sa práva , nečakajte nič ako odpor , využívam čl. 32. ústavy SR právo na odpor, ak nerešpektujete Ústavu SR, nie sme  demokratický štát .V neslobodnej krajine neexistujú slobodné rozhodnutia .

Dôvod: predmetom referenda o vstupe do Európskej únie bolo odovzdanie zákonodarnej moci. Zákonodarná moc občanov sa nemôže zmeniť ani odovzdať.

  • 37 ods. 2 Občianskeho zákonníka:

,, Právny úkon, ktorého predmetom je plnenie  nemožné, je neplatný.“

,,Zborník IV . Neplatnosť právneho úkonu vyjadrená v § 37 Občianskeho zákonníka je  absolútnou neplatnosťou  od samého začiatku bez ohľadu na to , či sa niekto dôvodu neplatnosti dovolal, a je nerozhodné, či došlo k vydaniu súdneho rozhodnutia určujúceho, že právny úkon je neplatný.“

,,Zborník IV – Najvyšší súd ČSSR. Najvyšší súd ČSR a Najvyšší súd SSR o občianskom súdnom konaní a o konaní pred štátnym notárstvom (Zborník stanovísk, správ o rozhodovaní súdov a súdnych rozhodnutí najvyšších súdov ČSSR, ČSR a SSR (1970.1983). Vydal Najvyšší súd ČSSR.“

Moc a právomoc  slovenských občanov je vzájomná.

Článok 2 odsek 1. Ústavy SR:

Ústavodarná a zákonodarná moc pochádza od občanov.

Príčina okupácie SR v súčasnosti:  Článok 7 ods. 2 Ústavy SR: Ústavodarná a zákonodarná moc Európskych spoločenstiev a Európskej únie  má prednosť  pred mocou občanov Slovenskej republiky pred zákonmi Slovenskej republiky.

Štát existuje ústavodarnou a zákonodarnou mocou národa.

Právny zánik národa a štátu SR:  Na základe hore uvedeného v súčasnosti u nás sudcovia, prokurátori, polícia, vojaci, exekútori, právničky, úradníci, politici a slovenskí zamestnanci parlamentu, vykonávajú právomoc cudzej ústavodarnej a zákonodarnej moci !!! Obrana vlasti je cťou a povinnosťou každého občana. Platí to aj pre Matoviča ?

Okamžite vieme každému nariadeniu Eú vyhovieť, ale aj každého z Eú podráždiť, ak tomu nariadeniu okamžite vyhovieme!

02.07.2024

Prečo ide o okamžité nariadenia? Lebo stále , aj keď nám to v predvolebných kampaniach viacerí kandidáti sľubovali, nemáme zrušený ústavný článok, ktorý nás, občanov Slovenska, voličov Slovenska, udržiava v neslobode! Aké nariadenie prišlo z Eú, keď dnes šéfuje Slovensku Kaliňák a ako dlho bude trvať PN pána Fica ? Ako zachrániť tisícky policajných výpovedí ? [...]

Ako zachrániť tisícky policajných výpovedí ?

25.06.2024

Počas uplatňovania základných ľudských práv som zistil, že policajt aj keby chcel plniť policajnú prísahu, nemá odvahu sa vzoprieť rozkazu, aj keď vie, že občan má pravdu a je občan v práve. Preosejme políciu! Policajný sľub – prísaha: „Sľubujem vernosť Slovenskej republike. Budem čestný, statočný a disciplinovaný. Svoje sily a schopnosti vynaložím na to, aby [...]

Kedy príde z europarlamentu na Slovensko ďalšia hanblivá správa o spolupráci slovenských europoslancoch

11.06.2024

Bude spoločnou témou pre slovenských europoslancov okamžité odstránenie chudoby na Slovensku ? Spätná väzba – ( čo si občan myslí? ) – ja Ťa volím, Ty mi pomôž ! Koho nám novinári pošlú do Európskeho parlamentu?

Austria Tokyo Olympics Belarus Runner

Stovky Slovákov možno teraz zo Schwechatu neodletia na dovolenku. Čo im hrozí na rakúskom letisku?

27.07.2024 11:00

Rakúska polícia nasadí takmer 700 svojich príslušníkov, ktorí majú úlohu zabrániť narušeniu plynulého fungovania veľkého letiska.

Peter Gregor, ta3

Podplukovník Gregor: Kto lietal na migoch, si do F-16 nesadne. Výcvik sme postavili na nových a mladých ľuďoch

27.07.2024 10:00

Na F-16 sa lieta úžasne. Vieme s nimi robiť veci, ktoré sme doteraz nemohli so žiadnym iným strojom, povedal pre ta3 veliteľ letky F-16 Peter Gregor.

Biden

Biden plánuje justičné zmeny a obmedzenie prezidentskej imunity

27.07.2024 09:35

Americký prezident predstaví verejnosti svoje reformné plány týkajúce sa Najvyššieho súdu.

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha guľka atentátnika alebo jej fragment

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.