Založ si blog

Matovičova vláda uvažuje XIX. diel . . . . . . . . . Čo sa ešte nepodarilo pre ( našich) občanov vybaviť ?

,,Kto nás, občanov, ochráni pred Matovičom?

Pán premiér je stále v polohe predsedu OĽANO so štyrmi členmi. V jeho hnutí sa kolektívne radiť nemusel. To, čo ho ráno  napadlo, okamžite, alebo najneskôr pred obedom, už prezentoval na tlačovej konferencii. Ibaže teraz si musí uvedomiť, že je predseda kolektívneho orgánu – vlády SR a že zodpovedá za celý štát. Jeho rozhodnutia majú dosah nie iba na percentá jeho hnutia, ale na každého jedného obyvateľa. Preto je z jeho strany veľmi nezodpovedné, ak pokračuje v rétorike aj v konaní predsedu OĽANO. Jeho riadiaca neskúsenosť priam kričí na každej tlačovke a na každom jeho vyjadrení. V tejto situácii sa pýtam: Kto nás, občanov ochráni pred Matovičom? Pán premiér chcel vládnuť transparentne a chcel vedieť, čo si ľudia budú o jeho vládnutí myslieť. Preto je načase, aby sme my, občania vyjadrovali svoj názor verejne na pána Matoviča, aby sa prebral a začal štát riadiť, alebo posunul riadenie niektorému zodpovednejšiemu ministrovi jeho vlády.

fotto archív ioup

Čo sa týka testovania – predseda vlády sľuboval početnejšie testovanie. Ale aký význam ma testovať ľudí, ktorí sú bez príznakov, nemali sa ani ako nakaziť, iba majú na zaplatenie súkromnej firme za testovanie. Od múdreho premiéra by som očakávala, že ak máme navýšenú kapacitu na testovanie, v prvom rade by bolo potrebné začať testovať zdravotníckych pracovníkov a ľudí v prvej línii – policajtov, záchranárov, predavačov, pretože ak oni budú infikovaní, môžu nakaziť rádovo veľa ľudí.

A na záver už iba odporúčanie:

Pán Matovič, prosím dajte sa testovať. Aby sme mali istotu, že nás, občanov nenakazíte.

Monika Smolková, bývalá poslankyňa Európskeho parlamentu.“

Kedy sa konečne klamlivé média zamerajú na to, že podvodník a klamár Matovič, Záborská a Budaj oklamali pri voľbách voličov? ? ?

Okamžite vieme každému nariadeniu Eú vyhovieť, ale aj každého z Eú podráždiť, ak tomu nariadeniu okamžite vyhovieme!

02.07.2024

Prečo ide o okamžité nariadenia? Lebo stále , aj keď nám to v predvolebných kampaniach viacerí kandidáti sľubovali, nemáme zrušený ústavný článok, ktorý nás, občanov Slovenska, voličov Slovenska, udržiava v neslobode! Aké nariadenie prišlo z Eú, keď dnes šéfuje Slovensku Kaliňák a ako dlho bude trvať PN pána Fica ? Ako zachrániť tisícky policajných výpovedí ? [...]

Ako zachrániť tisícky policajných výpovedí ?

25.06.2024

Počas uplatňovania základných ľudských práv som zistil, že policajt aj keby chcel plniť policajnú prísahu, nemá odvahu sa vzoprieť rozkazu, aj keď vie, že občan má pravdu a je občan v práve. Preosejme políciu! Policajný sľub – prísaha: „Sľubujem vernosť Slovenskej republike. Budem čestný, statočný a disciplinovaný. Svoje sily a schopnosti vynaložím na to, aby [...]

Kedy príde z europarlamentu na Slovensko ďalšia hanblivá správa o spolupráci slovenských europoslancoch

11.06.2024

Bude spoločnou témou pre slovenských europoslancov okamžité odstránenie chudoby na Slovensku ? Spätná väzba – ( čo si občan myslí? ) – ja Ťa volím, Ty mi pomôž ! Koho nám novinári pošlú do Európskeho parlamentu?

Boris Susko, minister spravodlivosti

EK dala Suskovi mantinely. Odborníci: Je to štandardný postup, ktorý predchádza žalobe. Pellegrini mohol počkať

27.07.2024 12:00

Či bude nakoniec potrebná ďalšia novela, ukáže až čas. Minister Susko si plánuje výhrady s eurokomisiou vydiskutovať, mimoriadna schôdza podľa neho potrebná nebude.

tanker, filipíny, ropa

Hrozba environmentálnej katastrofy. Ropa z potopeného tankera uniká do Manilskej zátoky

27.07.2024 11:50

Ropná škvrna sa v Manilskej zátoke od štvrtka zväčšila viac ako trojnásobne a tiahne sa po dĺžke 12 až 14 kilometrov.

počasie, teplo, horúčavy, leto, kúpanie

Slovensko opäť potrápia horúčavy, teplota môže počas víkendu vystúpiť až na 36 stupňov

27.07.2024 11:27

Meteorológovia vydali pre viaceré okresy výstrahy druhého stupňa.

Austria Tokyo Olympics Belarus Runner

Stovky Slovákov možno teraz zo Schwechatu neodletia na dovolenku. Čo im hrozí na rakúskom letisku?

27.07.2024 11:00

Rakúska polícia nasadí takmer 700 svojich príslušníkov, ktorí majú úlohu zabrániť narušeniu plynulého fungovania veľkého letiska.