Založ si blog

Ľudia bez domova nemajú nárok na bežnú zdravotnú starostlivosť.

Reakcie zdravotníckeho personálu však nie sú vždy priaznivé, ľudia bez domova sa často stretnú s predsudkami a neochotou. Neraz sa stane, že zazvoní telefón na linke pomoci od občana, ktorý sa snažil zavolať rýchlu záchrannú službu, no keď povedal, že ide o človeka bez domova, bol odmietnutý.

Aj banálny zdravotný stav môže skončiť smrťou! Mnohokrát neliečené bežné nachladnutie alebo popálenina spôsobia u ľudí bez domova vážnejší zdravotný problém. Negatívna skúsenosť z predchádzajúcej návštevy lekára či strach z odmietnutia spôsobujú, že ľudia bez domova nevyhľadávajú odbornú zdravotnú pomoc ani v akútnych prípadoch ohrozenia zdravia.

To ma za následok postupne zhoršujúci sa zdravotný stav, ale taktiež umieranie ľudí v nedôstojných podmienkach na ulici.

Toto je vzorka budovania demokracie a reálny život. Ale má aj inú tvár! Napríklad veľa mimovládnych organizácií alebo bohatých celebrít (Celebrita je osoba, ktorá sa stala známou prostredníctvom masovokomunikačných prostriedkov), ktoré nedajú na súčasnú demokraciu dopustiť, sa zviditeľňujú pomocou rôznych nadácií svojou šľachetnosťou a dobročinnosťou , niekedy až so slzami v očiach, ako veľmi im na životoch biednych ľudí záleží. Napokon je to vidieť a na ich skromných večierkoch s ľuďmi, ktorí na jednej strane pomohli vytvoriť celebrity a na druhej strane ľudí bez domova.

Toto je zrkadlo kresťanského národa, ktorý závidí tým hore a pri odchode zo svätostánku div nekopne do tých dolu.

Kde je príčina ? Možno to všetci vedia, ale prečo sú ticho? Odpoviem asi najlepšie ak napíšem, že lepšie je potichu závidieť tým hore, podľa toho s kým sa stretnem, ľutovať tých dolu alebo do nich kopať a rozmýšľať pri otázkach, ktoré dostanem, aby som odpovedal tak, čo je správne, aj keď si myslím svoje. Tu by bolo dobre sa zasmiať s chuti. No a nakoniec , čo sa budem miešať do politiky, veď mne sa to nemôže stať.

Omyl ! Už sa to deje. Len poniektorí sú ešte stále nevidiaci. Našťastie je vždy na všetko riešenie, ale samé sa to neurobí !

Matovičova vláda uvažuje o retribučnom zákone ?

video:

Uverejnil používateľ Jozef Chlebík Nedeľa 9. augusta 2020

 

O nájomných bytoch, podľa tohto programu Inštitútu Ochrany Ústavných Práv!

07.05.2024

Len hlupák, by to nechcel! Kto si prizná , že je hlupák? Prečo štrngali občania v roku 1989 na námestiach? Kto sa ešte nemá tak, ako očakával? Prečo? Zabudli vari na nich naši politici alebo politici v Európskej únií? No, je to jednoduché. Provokatéri a rôzni trollovia môžu hneď začať kritizovať a špiniť autora blogu. Normálni občania, ktorí túžia konečne po [...]

Pán Fico! Urobte to takto . . .

06.05.2024

….a ľudia Vás budú nosiť na rukách, ale Danka budete musieť poslať do riti! Prečo s Dankom do riti? ( Za A: Pretože nemal odvahu sa osobne stretnúť s IOUP a poslal za seba, ako náhradu – Machalu. Za B: Bál sa ma dať na kandidátku SNS. Za C: Keby Ondrej Huliak nebol pyšný, bol by prediskutoval s IOUP , prečo má ísť do volieb samostatne s Národnou koalíciou , Tak [...]

Nedostatok zanikne, ale . . . . . . . . . . . . . .

01.05.2024

………………treba aj peňazokazcov a infláciu zlikvidovať a to sa dá, ak aj korupciu odstránime ! https://www.jurajkarpis.com/2016/11/19/016-trump-vypredal-dlhopisy-stat-je-najlepsi-penazokazec-zle-peniaze-dobry-zivot/ [...]

nehoda

Na Račianskej sa zrazil kamión s električkou: Zranili sa dvaja ľudia, tvoria sa kolóny

07.05.2024 16:06, aktualizované: 16:17

Obchádzka vedie po Jarošovej a Vajnorskej.

Rudolf Huliak / Tomáš Taraba /

Huliak požičal SNS pred voľbami 220-tisíc eur, Nadácia Zastavme korupciu žiada vysvetlenie

07.05.2024 15:53

Jeho príjmy priznané v majetkových priznaniach za posledné roky nezodpovedajú takej vysokej sume.

APTOPIX Russia Putin Inauguration

Čo možno čakať od kremeľského vládcu po piatej korunovácii?

07.05.2024 15:33

Pokračovanie vojny, vystupňovanie represií, možná mobilizácia a pokus o dobytie Charkova. Také sú očakávania expertov a kremeľských zasvätencov na začiatku ďalšieho funkčného obdobia Putina.

Moldova European Union

Moldavsko si chce pred vstupom do EÚ pričleniť Podnestersko, prezradila Sanduová

07.05.2024 14:48

Od roku 1995 je v Podnestersku rozmiestnených okolo 1500 ruských vojakov.