Založ si blog

Matovičova vláda uvažuje IX. diel. Nové pracovné príležitosti alebo udavači ?

Všetci majú plno inšpirácie na blogoch písať o Igorovi Matovičovi. V dobrom alebo v zlom. Ale otázka je: ,, Ak nie ste spokojní , prečo ste ho volili?“ .

Ja som tiež napísal plno článkov, ale nie som sám. Poniektorí blogéri tu píšu svoje názory na politiku a politikov už roky, ale nie je vidieť výsledky. Občania si články  asi čítajú len tak ,útržkovo alebo nerozumejú tomu, čo si prečítali.

Takže ako prvá pracovná príležitosť je písať články?

Ale podľa atmosféry medzi občanmi, je to skôr o udávaní, kto má alebo nemá ochranné rúžko?

https://www.facebook.com/Reject.Together.Global.War/videos/677060823061825/,

Brčo Vidinský facebook

Nové zriadenie je už na obzore.

Polovica Slovákov oficiálnej verzii o udalostiach spojených s nežnou revolúciou z roku 1989 neverí. Menej ľudí pozná fakty, že 17ty november zinscenovali príslušníci ŠtB. Len predpokladám, že odhalení špióni boli entitami západu prinútení prizvať entity ŠtB a niektorých komunistických pohlavárov k spolupráci.
Vieme, že ŠtB vytvorili prominentných disidentov na čele s ,,osobnosťami“ ako Havel… ale tiež v tom šli aj napríklad niektorí herci. Všetci títo boli prenasledovaní iba na oko, zatiaľ čo nič netušiaci disidenti pešiaci trpeli skutočne. Zároveň ŠtBáci vláde poskytovali informácie tak, aby ich vmanipulovali tam kde potrebovali. Prvý pokus o zmenu režimu v roku 1968 nevyšiel, myslím pre to, že v ZSSR sa zmena ešte neplánovala . A tak stačilo, že pár komunistických papalášov na čele s vtedajším tajomníkom ÚV KSČ požiadalo Moskvu o pomoc a vojská Varšavskej zmluvy na čele s armádou ZSSR, ktorá v dobrej viere prišla režim brániť. V 89om už v ZSSR bol prezidentom Gorbačov, ktorý bol agentom Veľkej Británie. Vtedy už zmene režimu v celej východnej Európe nič nebránilo. Kto by mi neveril, nech teda vysvetlí ako je možné, že KSČ tak ľahko kapitulovala a starí komunisti sa v nových demokratických stranách znovu chopili moci?

Dnes situácia nie je iná. Aj v parlamente znovu sedia príslušníci SIS a to sú obsadení zastúpením vo viacerých stranách. Tiež tam nájdeme postavičku z predošlej éry, keď jedným novým ministrom je eŠtébák. Ďalej niektorí prominentní novinári sú tiež členmi SIS a ich nestrannosť v žurnalistike je pri najmenšom diskutabilná.

Udalosti posledných dní a týždňov sú poznačené nástupom pandémie koronavírusu. Tento je spúšťačom očakávanej hlbokej hospodárskej krízy. No málokto si uvedomuje, že tieto dva javy sú začiatkom skutočnej zmeny systému, ktorý nás v Európe čaká.

Sledovaním historických cyklov štatisti o približne 10 rokov predpokladajú koniec éry demokracie tak ako ju poznáme. Dnes je ešte 99% európskej populácie hegemonicky presvedčená o správnosti demokratického zriadenia. No už teraz môžme zretelnejšie sledovať udalosti, ktoré nasledujúcej premene nasvedčujú. Vzniknutá situácia bez ohľadu na fakt ako sa koronavírus rozšíril núti vlády príjmať opatrenia, kde je obmedzovaná sloboda občanov, tak ako boli na ňu do teraz zvyknutí. Občania aj vlády v rôznych oblastiach a štátoch obmedzenia skôr či neskôr buď dobrovoľne, alebo pod tlakom pandémie a štátnych orgánov akceptujú. U nás na Slovensku môžeme sledovať ako niektorí ľudia takýmto praktikám udávaním susedov za nedodržiavanie karantény nastupujúcemu systému priam vychádzajú v ústrety. Tí skorej narodení si dobre môžu památať paralely z bývalého režimu v socialistickom Československu, keď strach ako aj teraz bol nástrojom na spoluprácu s režimom. Nový poriadok sa nespolieha na jediný možný scenár. Nám občanom ponúka alternatívy. Som presvedčený, že väčšina protagonistov týchto riešení netuší, že sú nástrojom na vyšší plán. Ultraliberálne strany, ktoré totalitné, až fašistické praktiky majú schované za ich heslami o rovnoprávnosti vo voľbách 29 februára skrachovali. Prirodzene dobre poslúžili na rozkol spoločnosti, politikou oficiálne prezentujúcou toleranciu, ešte viac podnietili xenofóbiu a rasizmus. Avšak na scéne momentálne v opozícii máme ďalšiu stranu, ktorá sa prezentuje tvrdšími praktikami a opatreniami. Je označovaná ako fašistická, no ja u nej vidím skorej hrozbu katolíckej totality. Tiež pozorujem aktivity pronárodne zameraného aktivistu, niekdajšieho disidenta z pred roku 1989 a následne premiera Slovenskej Republiky z čias ČSFR. Tento človek sa aj ako právnik zastáva rôznych aj pronárodných hnutí a subjektov, ktoré mať aj politické ambície, lebo terajšie politické klímy ich ako konkurenčnú hrozbu potierajú. No a na koniec tu máme terajšiu vládnu skvadru, ktorá sa už v prvom týždni vlády prezentuje ako amatérska a akoby sa snažila voličom ukázať, že volič nie je schopný slobodne, správne vybrať tých vhodných. Posledný fakt by som zanalyzoval takto: voľby 2020 zaznamenali najvyššiu volebnú účasť v priebehu niekoľkých posledných volebných obdobiach. Masívna volebná kampaň zmobilizovala voličov, keď verili v zmenu a 25% z nich dali hlas jednej strane, ktorá dokázala vytvoriť širokú koalíciu. V tom im pomohol aj fakt, že asi štvrtine voličom sa prepadli hlasy, po voľbe neúspešných subjektov, ktoré do parlamentu neprešli. Výsledkom je, že kandiadáti približne polovice voličov sa dostali do vlády. Teraz však od mnohých počúvam, že ak ich ich zverenci sklamú, už nikdy voliť nepôjdu. Bez ohľadu na vývoj vo vláde po jednom týždni si položme otázku: kedy v histórii demokratických volieb od roku 1989, ktorá vláda naplnila očakávania voličov?

Priatelia, nehodnotím či je koniec demokracie takú akú ju poznáme správny, alebo nesprávny. Tí čo ma poznáte, dobre viete, že sám som ukážkovým praktikom slobodného života. Teraz len konštatujem čo zrejme bude nasledovať. Po veľkom ekonomickom prepade, frustrácii z demokratických vlád, ktorá každá hľadela v prvom rade na svoje preferencie, bude nový poriadok najprv čoraz viac žiadaný a následne v spoločnosti akceptovaný podobne ako bol do teraz samozrejmý ten doterajší.

Uplynulá doba nám preukázala, že mi občania sme otrokmi systému a politici figúrkami na šachovnici dejín. Pochopenie globálnej situácie a svoje postavenie v nej dokázali pochopiť iba niektorí z nás. Iba tí budú bez väčších problémov rozumieť tomuto článku. Ostatne len 2% populácie sú schopné tímto záležitostiam z podstatnej časti rozumieť. Tí z tých 2% ktorí majú vôľu, dostávajú možnosť udalosti formovať. Pre to Vás, ktorí stále rozumiete o čom píšem a máte vôľu, poukazujem na novú reálnu možnosť ktorá nám ponúka šancu v novom poriadku. Dbajme aby sme zase nedovolili odovzdať moc do rúk podvodníkom, ako po udalostiach v novembri roku 1989 a nedali možnosť realizácii žiadnej z modifikácií pripravovaných scenárov! Nový poriadok, v ktorom nebude každý rozhodovať o všetkom nemusí byť totalitný. Naša budúcnosť je v našich rukách, veď každý je vraj strojcom svojho šťastia. Základnou zložkou pre úspech je morálka so všetkými aspektmi, ktoré sú jej súčasťou, absolútne bez akejkoľvek výnimky. Presne tá morálka, ktorá na Slovensku u všetkých vlád čo sa mi dnes žijúci pamätáme absentovala.

Chceme zabrániť systému, aby stále ohrozoval životy občanov alebo budeme naďalej všetci  ľahostajní?

https://www.facebook.com/jozef.chlebik.79/videos/1817562675046147/UzpfSTEwMDAwMzc3Mjk2ODE1MjoxODM2ODUzMzAzMTE3MDg0/

 

Ako je to s politikou ?

https://volajte112.blog.pravda.sk/2020/03/15/je-naozaj-kuciakov-vrah-vo-vazbe/

https://volajte112.blog.pravda.sk/2020/03/07/uplatnia-si-obcania-ktori-sa-zucastnili-na-volbach-do-nrsr-10-zlavu-na-vsetkych-statnych-poplatkoch/

, , Zleteli orly z Tatry“ a otočili sa bruchom nahor, keď videli kto nás dolu kántri!

16.04.2024

Za čo môžeme ďakovať aj ich predchodcom! Investície kapitál a digitálna mena: Inštitút ochrany ústavných práv schváli výšku finančného kapitálu v podobe digitálnej meny na účet Úradu štátnej starostlivosti! Prevod z účtu Úradu štátnej starostlivosti sa posiela na účty starostom ( richtárom) a primátorom ( starostom) a z účtu Úradu štátnej [...]

Len svoj názor . . . !

14.04.2024

video: Bezúročný úver s ročným odkladom na začiatok splácania ! Arendy na domy, byty, pozemky a makroekonomické, sociálne, rodinné, vzdelanostné, politické reformy! Kauza (ex)poslankyne sa dostane na volebnú kampaň našich europoslancov ? Nikdy nemargíroval,až na to doplatil Moje video pod názvom Juraj, ktoré bolo na youtube kanáli ,,Igor [...]

Bezúročný úver s ročným odkladom na začiatok splácania ! Arendy na domy, byty, pozemky a makroekonomické, sociálne, rodinné, vzdelanostné, politické reformy!

11.04.2024

Pri referende o vstupe do európskej únie, si občania Slovenska mysleli, že sa budeme rovnať, a to hlavne platovo, ako v Nemecku! Ako ste si stačili všimnúť, digitalizácií sa nevyhneme, ale o všetkom môžeme rozhodovať my občania – voliči, a preto, by ste sa mali oboznámiť s našími reformami lebo inak naletíte na tie reformy, čo nám pripravili skorumpovaní politici [...]

fajčenie, fajčiar, závislosť

Koniec s fajčením? Británia chce zakázať predaj cigariet

18.04.2024 08:00

Krajina rozhoduje o najprísnejšom protifajčiarskom zákone v Európe. Ak prejde, Briti, ktorí sa narodili po 1. januári 2009, si už tabakové výrobky v obchode nekúpia.

Explainer Middle East Armed Groups

Izrael zvažoval odvetný útok na Irán, ale odložil ho. Už dvakrát. EÚ uvalí nové sankcie

18.04.2024 07:02, aktualizované: 07:37

Izrael sa zaviazal, že na iránsky útok odpovie. Jeho hlavný západný spojenec - USA - však s takýmto postupom nesúhlasí.

Tatranský národný park (TANAP)

Vysoké Tatry zavreli pre horolezcov. Tí nesúhlasia a chcú zmeniť návštevný poriadok

18.04.2024 07:00

Vo Vysokých Tatrách platí až do konca mája jarná uzávera pre horolezcov aj skialpinistov.

vojna na Ukrajiny, Černihiv

ONLINE: Rutte: Niektoré štáty sedia na hromadách Patriotov. Kúpme ich pre Ukrajinu

18.04.2024 06:00, aktualizované: 08:40

EÚ by mala Ukrajine urgentne poskytnúť protivzdušnú obranu a urýchliť a zintenzívniť vojenskú pomoc vrátane delostreleckých nábojov a rakiet.