Založ si blog

Matovičova vláda uvažuje o retribučnom zákone ?

Hoci pred voľbami všetci rozprávali akých odborníkov na všetko majú, skutočnosť je iná. Možno, ak by sa naozaj vláda a jej členovia v určitých rozhodnutiach zamysleli ako konajú, mohlo by sa napraviť to 30- ročné zlo.

Skutočnosť, že niekto chce niekoho zbaviť funkcie alebo pracovného miesta, len preto, že je niekde podpísaný na nejakej zmluve, nemusí byť ešte dôvod na vyhodenie. Treba sa zamyslieť nad tým, čo je v zmluve napísané o porušeniach alebo sankciách.

Ak pán Matovič pochopí, že invetarizáciou zmlúv na konkrétnych ministerstvách a rezortoch, sa môže dostať až ratifikovaným zmluvám, potom si možno uvedomí, že začína chápať aj zákon o retribúcií.

Ak sa podarí Matovičovej vláde tento zákon pochopiť a po legislatívnej úprave v parlamente schváliť, potom sa nemusí obávať o svoje miesto a ľudia ho budú ,,nosiť na rukách“!

Má pravdu ĽSNS, Harabin alebo www.obcianskytribunal.sk, keď už zviditeľnili nezhody v Ústave SR ?

Trvám na okamžitom zrušení:  Článku 7. ods. 2. Ústavy SR

Odôvodnenie : ak platia povinnosti a nerešpektujú sa práva , nečakajte nič ako odpor , využívam čl. 32. ústavy SR právo na odpor, ak nerešpektujete Ústavu SR, nie sme  demokratický štát .V neslobodnej krajine neexistujú slobodné rozhodnutia .

Dôvod: predmetom referenda o vstupe do Európskej únie bolo odovzdanie zákonodarnej moci. Zákonodarná moc občanov sa nemôže zmeniť ani odovzdať.

  • 37 ods. 2 Občianskeho zákonníka:

,, Právny úkon, ktorého predmetom je plnenie  nemožné, je neplatný.“

,,Zborník IV . Neplatnosť právneho úkonu vyjadrená v § 37 Občianskeho zákonníka je  absolútnou neplatnosťou  od samého začiatku bez ohľadu na to , či sa niekto dôvodu neplatnosti dovolal, a je nerozhodné, či došlo k vydaniu súdneho rozhodnutia určujúceho, že právny úkon je neplatný.“

,,Zborník IV – Najvyšší súd ČSSR. Najvyšší súd ČSR a Najvyšší súd SSR o občianskom súdnom konaní a o konaní pred štátnym notárstvom (Zborník stanovísk, správ o rozhodovaní súdov a súdnych rozhodnutí najvyšších súdov ČSSR, ČSR a SSR (1970.1983). Vydal Najvyšší súd ČSSR.“

Moc a právomoc  slovenských občanov je vzájomná.

Článok 2 odsek 1. Ústavy SR:

Ústavodarná a zákonodarná moc pochádza od občanov.

Príčina okupácie SR v súčasnosti:  Článok 7 ods. 2 Ústavy SR: Ústavodarná a zákonodarná moc Európskych spoločenstiev a Európskej únie  má prednosť  pred mocou občanov Slovenskej republiky pred zákonmi Slovenskej republiky.

Štát existuje ústavodarnou a zákonodarnou mocou národa.

Právny zánik národa a štátu SR:  Na základe hore uvedeného v súčasnosti u nás sudcovia, prokurátori, polícia, vojaci, exekútori, právničky, úradníci, politici a slovenskí zamestnanci parlamentu, vykonávajú právomoc cudzej ústavodarnej a zákonodarnej moci !!! Obrana vlasti je cťou a povinnosťou každého občana. Platí to aj pre Matoviča ?

Zachráňme si úrodnú pôdu na Slovensku a nedovoľme ju zastavať!

29.04.2024

Stavať sa dá v mestách, kde sa nové a vysoké domy postavia na miestach, kde sa zbúrajú staré budovy! Slovenskí architekti , ktori stavali vysoké budovy v zahraničí. https://www.mojevideo.sk/video/3e0f2/chcete_sa_citit_ako_robotnici_ktori_stavali_mrakodrapy_navstivte_new_york.html Napríklad prvé mrakodrapy v Šanghaji v 20. rokoch projektoval jeden zo zaujímavých slovenských [...]

Ako rýchlo naplniť potreby občanov EÚ, ale hlavne potreby slovenských občanov?

23.04.2024

Všetko sa dá, ak sa chce! https://slovensky-vecernik.sk/story/preco-by-sme-mali-donekonecna-pocuvat-o-strngani-klucov-v-roku-1989-ked-vsetko-ma-riesenie-a-da-sa-to-napravit , , Zleteli orly z Tatry“ a otočili sa bruchom nahor, keď videli kto nás dolu kántri! Len svoj názor . . . ! Kauza (ex)poslankyne sa dostane na volebnú kampaň našich [...]

, , Zleteli orly z Tatry“ a otočili sa bruchom nahor, keď videli kto nás dolu kántri!

16.04.2024

Za čo môžeme ďakovať aj ich predchodcom! Investície kapitál a digitálna mena: Inštitút ochrany ústavných práv schváli výšku finančného kapitálu v podobe digitálnej meny na účet Úradu štátnej starostlivosti! Prevod z účtu Úradu štátnej starostlivosti sa posiela na účty starostom ( richtárom) a primátorom ( starostom) a z účtu Úradu štátnej [...]

Kitzsteinhorn

Pri zrážke počas lyžovačky v rakúskom Kitzsteinhorne zahynul český občan

30.04.2024 08:47

Napriek okamžitej prvej pomoci privolaný lekár záchrannej služby konštatoval smrť českého občana.

F-35 / Stíhačka F-35 /

Do poľského vojska sa vracajú husári, tentoraz však ako najmodernejšie stíhačky F-35

30.04.2024 07:36

Hodnota celého kontraktu predstavuje 4,6 miliardy dolárov.

Vrtuľník

Pri páde armádneho vrtuľníka na severe Kolumbie zahynulo deväť vojakov

30.04.2024 07:04

Vrtuľník mal dopraviť zásoby pre vojakov v oblasti mesta Santa Rosa del Sur, kde v poslednej dobe prebiehajú boje medzi ľavicovou gerilou a drogovým gangom.

depozitár, Múzeum SNP, Banská Bystrica

Rarita v Múzeu SNP: Prvého mája sprístupnia skvosty, ktoré viac ako polstoročie verejnosť nevidela

30.04.2024 07:00

Mnohé autentické uniformy, zbrane, prilby, kufre a rôzne osobné veci ľudí, ktorí riskovali svoj život v Povstaní priamo na bojisku, sa konečne dostali „na svetlo sveta“.