Založ si blog

Vieme na Slovensku odmeňovať a trestať ?

Tresty v USA:

Najvyšší súd je najvyšší odvolávací súd (apelačný súd), avšak rieši len malý počet káuz. Každý sudca má svoj obvod, sudcovia sa môžu radiť medzi sebou. Najvyšší súd je posledná súdna odvolávacia inštancia ohľadne trestu smrti vo všetkých štátoch USA, v ktorých je tento trest prípustný.
Trest smrti je súčasťou amerického právneho poriadku už od koloniálnych čias. Vykonávanie legálnych popráv sa v krajine datuje od 17. storočia.
https://www.teraz.sk/import/pred-50-rokmi-sa-v-usa-rozhodlo-o-tom-/644022-clanok.html

Tresty v Egypte:

Keď v krajine vládla Maat a bohovia boli spokojní bolo všetko v poriadku. Najvyšším garantom práva a osobným poslom spravodlivosti, stelesnením harmónie, rovnováhy síl a poriadku – Maat bol faraón. Jeho najzákladnejšou povinnosťou bolo dbať o dodržiavanie Maat, vtedy boli spokojní nielen ľudia ale aj bohovia.
Egyptský najvyšší súd potvrdil v pondelok tresty smrti pre 20 islamistov, ktorých uznal za vinných z vraždy viac ako tucta príslušníkov polície počas vlny násilia po zosadení bývalého prezidenta.
https://www.postoj.sk/36672/najvyssi-sud-v-egypte-potvrdil-tresty-smrti-pre-20-islamistov

Tresty v Číne:

V celách smrti čaká v súčasnosti na popravu viac ako 20.000 osôb. Najviac rozsudkov smrti vykonali v uplynulom roku v Číne, …
https://svet.sme.sk/c/2681429/podla-ai-vykonava-najviac-poprav-na-svete-cina.html

 

Tresty v Iráne:

Popravy v Iráne a Saudskej Arábii spôsobili celosvetový nárast štátom posvätených popráv až o 20 %.

https://www.amnesty.sk/trest-smrti-v-roku-2021-popravy-v-irane-a-saudskej-arabii-sposobili-celosvetovy-narast-statom-posvatenych-poprav-az-o-20/

Tresty na Slovensku:

Doživotný trest odňatia slobody (iné názvy: skrátene doživotný trest, hovorovo doživotie) je trest odňatia slobody, ktorý nemá časové ohraničenie. Väzeň je odsúdený zostať vo väznici do konca svojho života. Na Slovensku je najvyšším možným trestom od zrušenia trestu smrti v roku 1990.
Ja som však dal na IOUP podnet na nutnú zmenu trestov na záchranu občanov, štátu, morálky a hmotného a prírodného majetku nás všetkých, ale aj na prísne potrestanie vinníkov!!!!
A: Ak obnovíme trest smrti , musíme vytvoriť novú štátnu štruktúru, aby sme definitívne zrušili korupciu a zaviedli najpoctivejšie občianske blaho. Preto ak, by bol odsúdený občan potrestaný na doživotie, bude celá jeho pokrvná línia pykať s ním, má nárok do päť rokov od rozsudku na výkon trestu , požiadať o eutanáziu! Ak toto obdobie premárni bude celá jeho pokrvná línia pykať s ním, ale oddelene , tiež doživotne! Majetok všetkých pykajúcich, bude zhabaný štátom!
B: Ak neobnovíme trest smrti , musíme vytvoriť novú štátnu štruktúru, aby sme definitívne zrušili korupciu a zaviedli najpoctivejšie občianske blaho. Preto ak, by bol odsúdený občan potrestaný na doživotie, bude celá jeho pokrvná línia pykať s ním a nikto nemá nárok na obnovu konania a nárok na amnestiu! Majetok všetkých pykajúcich, bude zhabaný štátom!

Toto, by bola doposiaľ budovanej demokracie na Slovensku , podľa vzoru ( alebo náznaku) vyspelých západných demokratických krajín najväčšia odmena! ( Čo myslíte , po čom slovenský občan najviac túži a koho , by dal potrestať , ak by mohol o tom rozhodnúť ?)

 

 

Európsky parlament sa radí k najväčším odporcom trestu smrti a zasadzuje sa za jeho zrušenie na celom svete.
Trest smrti zrušilo do roku 2019 142 krajín – buď zákonom, alebo ho prestali vykonávať. Dodnes sa však vykonáva v 56 krajinách sveta.

https://www.europarl.europa.eu/topics/sk/article/20190212STO25910/trest-smrti-v-europe-a-vo-svete-fakty-a-cisla

 

https://slovensky-vecernik.sk/u/Juraj66

O nájomných bytoch, podľa tohto programu Inštitútu Ochrany Ústavných Práv!

Pán Fico! Urobte to takto . . .

Kauza (ex)poslankyne sa dostane na volebnú kampaň našich europoslancov ?

Bude po atentáte amnestia?

19.05.2024

Má požiar na Dunaji, niečo spoločné so Smerom? Na ochranu slovenskej demokracie, by to bol veľmi odvážny krok, ako zabrániť opozičným politickým stranám ,,vidieť iba svoj názor či svoju pravdu“ a pokropiť ich jemnými zimomriavkami. Kto , ak by bola amnestia, bude prepustený z väzby a dostane slobodu? Bude to odplata za cenzúru, keď nie je nikde žiadna kontróla? [...]

Prečo, by každý občan Slovenska mal dostať, na platobný účet v slovenskej banke , odmenu 300. 000 euro ?

13.05.2024

Matovič nedokázal ani 500,- euro vyplatiť, nie to ešte sľúbené Fiat -ky darovať voličom! Lebo ak niečo, niekde obkukal,chýbal mu už len detail, a to prísť nato, ako to dosiahnuť! Každý občan Slovenska, by mal dostať, na platobný účet v slovenskej banke , odmenu 300.000 euro preto, aby si mohol z nej zaplatiť a zaobstarať tak vlastnú elektrickú energiu a nemusel platiť [...]

Šimečkov manuál na štátny prevrat ( Štát sme my všetci občania a voliči Slovenska)

10.05.2024

Správanie sa niektorých politikov v parlamente ( cca do 150 jedincov) je vždy možné napraviť, ale iba ak to občania voliči, teda národ vezme správne do vlastných rúk! Slúži nám na to Ústava Slovenska , ale môžeme tento stav zmeniť aj úplným zrušením systému,ktorý je nefunkčný, a to podľa pripravených reforiem IOUP , a to bez maidanu alebo krvavej revolúcie ! [...]

majský

Zomrel slovenský podnikateľ Jozef Majský

19.05.2024 19:38

Spája sa najmä s kauzami tunelovania nebankoviek BMG Invest a Horizont Slovakia.

atentát Fico nemocnica rooseveltova

Schvaľoval atentát na Fica. Muža odsúdili v superrýchlom konaní, pôjde do väzenia

19.05.2024 18:19

Muž skandoval nenávistné heslá pred nemocnicou, v ktorej sa Fico zotavuje zo zranení utrpených pri stredajšom atentáte.

Kaliňák, Šutaj Eštok,  Gašpar

Jednou z verzií vyšetrovania atentátu na Fica je, že útočník nebol osamelým vlkom

19.05.2024 16:38, aktualizované: 17:50

Šutaj Eštok upozornil, že spolupáchateľmi neboli dvaja ľudia z Handlovej, ako sa šírilo na sociálnych sieťach.

irán.  Ebráhí Raísí

V Iráne havaroval jeden z prezidentských vrtuľníkov, pátrajú po ňom

19.05.2024 16:04, aktualizované: 18:12

Spolu s Raísím cestoval aj iránsky minister zahraničných vecí a ďalší predstavitelia. Ich stav je nejasný.