Založ si blog

Ani vedci nie sú imúnni voči konšpiračným teóriám.

(Ivan Brezina).

………..Ľudí konšpiračné teórie priťahujú od vekov a naďalej budú bez ohľadu na to, či sa ich obsah šíri orálne, na webe, alebo je vyrezaný do palmového listu. A prečo? Konšpiračné teórie sú totiž efektívnym nástrojom, ako eliminovať neistotu. Vytvárajú nielen skratky v v komplexnom a ťažko obsiahnuteľnom svete informácií, ale zároveň nám poskytujú ilúziu kontroly nad udalosťami, ktoré nedokážeme ovplyvniť. Teórie manipulujú s kauzalitou, pripisujú udalostiam intenciu, zámer niekoho, kto stojí v pozadí .

………….každá konšpiračná teória má v sebe zrniečko pravdy, len nie je vôľa preskúmať to…..

Uverejnil používateľ Jozef Chlebík Sobota 29. júna 2019

Výskum Daniela Kahana z roku 2017 poukazuje na to, že ľudia s vyššou ,,vedeckou inteligenciou“ podliehali nepodloženým presvedčeniam a ideologickej zaujatosti ešte viac než ľudia s nízkou ,, vedeckou inteligenciou“. Časť konšpiračných teórií má v sebe totiž prvok pseudovedeckého myslenia.

….Výskum v oblasti ,, bullshit receptivity“, teda toho, či ľudia dokážu odhaliť nezmyselnú informáciu, identifikoval lepší výkon u ľudí s lepšími kognitívnymi a analytickými schopnosťami.

Ani vedci nie sú imúnni voči konšpiračným teóriám.

Uverejnil používateľ Jozef Chlebík Nedeľa 8. marca 2020

Zjednotiť celé ľudstvo o rok , to je myšlienka, o ktorej skôr dozviete na allatra.org ( Zhromaždiť celé ľudstvo spolu cez internet je ambiciózna idea, ale celkom reálna a veľmi pohotová pri zohľadnení výziev, ktoré čakajú ľudstvo v najbližších rokoch. Registrácie na stránke : allatraunites.com )…..

Už skoro desaťročný výskum predstaviteľov Inštitútu Ochrany Ústavných Práv dokázal, že vedeckými poznatkami a analytickým rozoberaním všetkých prípadov teroru na slovenských pracoviskách, zapríčiňuje odhaľovanie politickej neľudskosti voči vlastným občanom, voličom SR , voličom, ktorí sa stávajú obeťami nie len na slovenských pracoviskách , ale aj v reálnom živote. Toto vyplýva z nevedomosti a z charakteristických prvkov rôznych trendov dnešnej doby. Všetci občania , voliči, ktorí majú problémy na svojich pracoviskách, ale hlavne odvahu o nich verejne hovoriť, môžu písať o nich na ioup.riesenia@gmail.com a zaujímať sa tak o celkovú zmenu systému na ,,Novú spoločnosť“. ISBN 978 80 – 972 897 – 0 , EAN 9788097289720

Ako rýchlo naplniť potreby občanov EÚ, ale hlavne potreby slovenských občanov?

23.04.2024

Všetko sa dá, ak sa chce! https://slovensky-vecernik.sk/story/preco-by-sme-mali-donekonecna-pocuvat-o-strngani-klucov-v-roku-1989-ked-vsetko-ma-riesenie-a-da-sa-to-napravit , , Zleteli orly z Tatry“ a otočili sa bruchom nahor, keď videli kto nás dolu kántri! Len svoj názor . . . ! Kauza (ex)poslankyne sa dostane na volebnú kampaň našich [...]

, , Zleteli orly z Tatry“ a otočili sa bruchom nahor, keď videli kto nás dolu kántri!

16.04.2024

Za čo môžeme ďakovať aj ich predchodcom! Investície kapitál a digitálna mena: Inštitút ochrany ústavných práv schváli výšku finančného kapitálu v podobe digitálnej meny na účet Úradu štátnej starostlivosti! Prevod z účtu Úradu štátnej starostlivosti sa posiela na účty starostom ( richtárom) a primátorom ( starostom) a z účtu Úradu štátnej [...]

Len svoj názor . . . !

14.04.2024

video: Bezúročný úver s ročným odkladom na začiatok splácania ! Arendy na domy, byty, pozemky a makroekonomické, sociálne, rodinné, vzdelanostné, politické reformy! Kauza (ex)poslankyne sa dostane na volebnú kampaň našich europoslancov ? Nikdy nemargíroval,až na to doplatil Moje video pod názvom Juraj, ktoré bolo na youtube kanáli ,,Igor [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.