Založ si blog

. .. v redakcii Denníka SME

https://video.sme.sk/c/22149468/trailer-dokument-neverili-sme-video.html,

Dňa 25. januára 2019 som na webe Sme prečítala ponuku pre záujemcov prísť do redakcie denníka Sme. Ponuka ma oslovila a prihlásila som sa.

Dobrý deň, ďakujeme za potvrdenie Vášho záujmu o účasť na natáčaní dokumentu denníka SME.V najbližších dňoch Vás bude kontaktovať pani A. R. s podrobnými informáciami ohľadne castingu.“
„Pekný deň, Moje meno je A. R a pracujem ako produkčná na pripravovanom Dokumente denníka Sme. Veľmi nás teší Váš predbežný záujem zúčastniť sa na projekte. Dovoľte mi, aby som stručne opísala, ako bude celý projekt prebiehať. Prvým krokom bude casting, ktorý sa uskutoční v sobotu 9.2.2018 v redakcii Denníka SME. Casting bude pozostávať z niekoľkých krátkych otázok, časovo zaberie cca 10 minút. Po absolvovaní castingu si režisérka spolu s redaktormi Denníka Sme vyberú 10 protagonistov pre film. Chceli by sme, aby ste strávili 3 dni v redakcii Denníka Sme, ktoré prežijete s určeným redaktorom. Budú to redaktori pre zahraničie, investigatívni redaktori, redaktori zaoberajúci sa politikou. Robili by ste konkrétnemu redaktorovi niečo ako „tieň“, strávili s ním celé dni v práci, dozvedeli sa o tom, ako pracuje, mali možnosť viesť s ním dialógy o všetkom, čo Vás zaujíma.
Okrem toho by sme radi strávili s Vami 1 deň vo Vašom prirodzenom prostredí, aby sme mohli v rámci filmu predstaviť bližšie vás, našich protagonistov a prostredie, v ktorom žijete, ktoré vás formuje. Ide teda o 4 dni nakrúcania. Časové podrobnosti dohodneme postupne, samozrejme aj s ohľadom na časové obmedzenia. Nakrúcanie bude prebiehať koncom februára/začiatkom marca.
 Obsahovo tieto tri dni budú naplnené nasledovne: nakrútime príchod, zoznámenie, porady, na ktorých sa zúčastníte, články, na ktorých budú novinári robiť a Vy ich budete s konkrétnym novinárom konzultovať, rozprávať sa o nich.

Na castingu mi predložili zmluvu o účinkovaní. Čítajúc jednotlivé články tejto zmluvy som si uvedomila, že zmluva je neurčitá, nekonkrétna, jednoducho obchádza zákon a tým je absolútne neplatná.

Kto Vám robil túto zmluvu? pýtam sa.

Právnici? (!!!!!)

A čo znamenajú tieto články? chcem ich bližšie vysvetliť.

Producentka však nevedela o zmluve veľa, jednoducho je tu zvykom dávať takéto zmluvy,  je to taká štatndardná zmluva.

Medzitým prišiel do redakcie SME ďalší záujemca o prácu novinárov, ktorému tiež ponúkli zmluvu. Po jej prečítaní ju vrátil, odkázal niečo nemilé a nepekné celému  vedeniu redakcii SME. Odišiel.

Ak ju nepodpíšem, nemôžem vstúpiť do projektu. – uvažujem. Nakoniec môj záujem o  prácu novinára zvíťazil. 

Každý z nás, ktorý štandardnú zmluvu podpísal šiel „na pľac“. Tu sme mali vysvetliť, prečo sme sa prihlásili do projektu.

Na druhý týždeň sa mi ozvala produkčná, že sa projektu môžem zúčastniť.  Od prvého kontaktu s novinárom sa téma „robiť tieň konkrétnemu novinárovi“ odklonila. Nie ja, ale novinár sa pýtal a nakoniec som sa  stala reklamou pre noviny. 

Ako prebehla premiéra? Oznámili mi, že dňa 29. 5. 2018 o 18:00 bude premiéra filmu v Kine Lumiere aj s diskusiou. A ešte v ten deň dostávam informácie, že premiéra je zrušená z organizačných dôvodov. Premiéra bude v júni, termín dáme vedieť. 

O týždeň: Posielam nový termín premiéry: dňa 20.6. o 18:00 v Kine Lumiere.  Ešte to nemáme dostrihané, dám potom vedieť..….po premiére bude aj diskusia.

A ďalší oznam:  Blíži sa premiéra a my sme hotový film odovzdali až včera  dňa 10. 6. 2019 . Ešte sa všeličo upravovalo (zvuk, obraz, atď). 

A prišla premiéra –  na plátne sme videli názov: Neuveriteľní návštevníci v denníku Sme. Premiéra skončila bez diskusie….mohli sme odísť. A žiadne oficiálne poďakovanie. 

A doma nás čakalo ďalšie prekvapenie. Novinári si nás – účinkujúcich premenovali na konšpirátorov. Akousi štandardnou zmluvou sme sa stali produktom na zneužívanie, sabotovanie, ponižovanie  práce každého občana.

A novinári nám dokázali to, čo sme zverejnili v Zborníku z 1. medzinárodnej konferencii, ktorá sa konala dňa 13. 11. 2013 v priestoroch Národnej rade Slovenskej republiky (kde ani 1 novinár neprišiel): 

 „Médiá sú posadnuté niektorými politickými menami a ich chronickými nezmyselnými témami. Stačí, že Lipšic vyhlási, že akú mediálnu bombu prinesie zajtra ráno, a médiá sú zoradené pred ním ako sliepky pred hnojiskom. Uverejnia akúkoľvek hlúposť, a vôbec neuvažujú o škodlivosti takejto mediálnej politiky.  Ba čo je horšie, v médiách sa praktizuje mobbing. Ťažko nájdete rádio, či televíziu, kam by vás vzali do priameho efiru s témou mobbing. Oni si vás natočia a zostrihajú, nakoniec je z toho nezmyselný guláš. Takže médiá nie, lebo sa boja priamej vysielacej sily Pravdy……“

A na druhej medzinárodnej konferencii v priestoroch Právnickej fakulty P.J.Š. v Košiciach dňa 12. 11. 2014 sme v Zborníku „Vzťahové pasce na pracoviskách Slovenska uviedli: „……Prvú medzinárodnú konferenciu o mobbingu som organizovala priamo v parlamente, teda v NR SR, dňa 13. 11. 2013. Vtedy sme pozvali okrem iných aj predstaviteľov vlády a tiež poslancov parlamentu. Napriek tomu, že sme ich pozvali v predstihu a mali konferenciu takpovediac pod nosom – aj tak neprišli. Pozvali sme aj médiá, ale tie nedokážu rozlišovať podstatné od balastu, takže tiež neprišli. Konštatujeme, na súčasnej slovenskej politickej a mediálnej scéne nie je záujem o túto tému. Hoci v poslednej dobe vidíme niekoľkých politických plagiátorov, ktorí začali zneužívať antimobbingovú agendu, ale zďaleka vidno, že téme nerozumejú, ide im o populistické sebazviditeľňovanie. Ani v médiách nenachádzame úprimnú snahu o pochopenie témy. Médiá uverejňujú skôr dezinformácie o mobbingu, a seriózne informácie nechávajú plávať nepovšimnuté. Z tohto pohľadu bola 1. konferencia len akýmsi zástrelom do slovenského politického bahna, lebo z oficiálnych miest nebolo počuť ani čľupnutie…..“ 

https://www.facebook.com/jozef.chlebik.79/videos/pcb.1569186649883752/1569141613221589/?type=3&theater

V ďalšej konferencii dňa 23. 9. 2019  vás budeme informovať o našich praktických skúsenostiach v boji za práva občanov v parlamente, vo vláde, na prokuratúrach a na súdoch SR.  Srdečne Vás pozývame.

                                                                                  JUDr.Mária Ritomská

 

https://www.youtube.com/watch?v=3gkWYGW37Pg

 

https://www.facebook.com/jozef.chlebik.79/videos/pcb.1569186649883752/1569141613221589/?type=3&theater

https://jurajchlebik.blog.sme.sk/c/473067/kde-je-pravda-a-kde-loz.html

Ako rýchlo naplniť potreby občanov EÚ, ale hlavne potreby slovenských občanov?

23.04.2024

Všetko sa dá, ak sa chce! https://slovensky-vecernik.sk/story/preco-by-sme-mali-donekonecna-pocuvat-o-strngani-klucov-v-roku-1989-ked-vsetko-ma-riesenie-a-da-sa-to-napravit , , Zleteli orly z Tatry“ a otočili sa bruchom nahor, keď videli kto nás dolu kántri! Len svoj názor . . . ! Kauza (ex)poslankyne sa dostane na volebnú kampaň našich [...]

, , Zleteli orly z Tatry“ a otočili sa bruchom nahor, keď videli kto nás dolu kántri!

16.04.2024

Za čo môžeme ďakovať aj ich predchodcom! Investície kapitál a digitálna mena: Inštitút ochrany ústavných práv schváli výšku finančného kapitálu v podobe digitálnej meny na účet Úradu štátnej starostlivosti! Prevod z účtu Úradu štátnej starostlivosti sa posiela na účty starostom ( richtárom) a primátorom ( starostom) a z účtu Úradu štátnej [...]

Len svoj názor . . . !

14.04.2024

video: Bezúročný úver s ročným odkladom na začiatok splácania ! Arendy na domy, byty, pozemky a makroekonomické, sociálne, rodinné, vzdelanostné, politické reformy! Kauza (ex)poslankyne sa dostane na volebnú kampaň našich europoslancov ? Nikdy nemargíroval,až na to doplatil Moje video pod názvom Juraj, ktoré bolo na youtube kanáli ,,Igor [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.