Založ si blog

Slovensko môže byť daňovým rajom !

Občania konečne dosiahnú spokojnosť a dôstojný život! Podmienky a povinnosti občanov?
Daňový raj alebo daňová oáza je štát alebo oblasť s nízkym zdanením, ktorý umožnuje podnikateľom a osobám možnosti vyhýbať sa daňovej povinnosti, iná definícia: „oblasť alebo krajina v ktorej dôchodky a bohatstvo podliehajú nízkym, prípadne vôbec žiadnym daniam a ktoré majú rozvinuté antitrastové zákonodarstvo, takže disponovanie aktívami je tam mimoriadne výhodné“.
( Daňové raje sú malé štáty, zvyčajne s populáciou okolo 1 milióna obyvateľov a bohatšie ako okolité štáty. Ide o politicky stabilné štáty s efektívnou vládou, s dobrou vymožiteľnosťou práva a nízkou korupciou. Podľa údajov pre rok 2005 daňové raje obýva 0,8 % svetovej populácie, ale je v nich sústredených 2,3 % svetového príjmu. V rokoch 1982-1999 mali priemerný ročný rast DPH na osobu 3,3 % oproti 1,4 % ostatného sveta.
Ide o štáty v Európe: Andora, Írsko, Luxembursko, Monako, Normanské ostrovy
v Ázii: Hongkong, Singapur
v Amerike: Kajmanie ostrovy, Holandské Antily, Panama
Postoj ostatných štátov? Štáty s vyšším zdanením považujú daňové raje za hrozbu, pretože tie môžu odlákať z nich ekonomické aktivity. )
Chce to len zmeniť niektoré znaky, a to tieto v zátvorke ( prísne bankové a obchodné tajomstvo,žiadna menová kontrola zahraničných vkladov v cudzích menách, značný rozsah finančného sektora, absencia dohôd o výmenách daňových informácií s inými štátmi), aby táto hrozba neohrozovala 100%-nú zmenu spoločenského zriadenia ku spokojnosti poctivých občanov Slovenska!
Celé jedno ( maximálne 2) volebné obdobie, ( keď by vznikol Úrad štátnej starostlivosti namiesto NRSR a každý mestský a obecný úrad by mal predtým : ,, Úrad štátnej starostlivosti mesto Košice“ ,alebo ,,Úrad štátnej starostlivosti obec Selec“ ) by prísne strážilo odstraňovanie korupcie a aj vinníkov!
Ako ste si všimli, komunálni poslanci , by na priamu voľbu občanov z danéj oblasti si zvolili vlastných kandidátov , ktorí, by boli už nie ako dnes samostatne voliteľní, ale tvorili, by súčasť Úradu štátnej starostlivosti, ktorý, by nahrádzal NRSR!
Bez politiky a politických strán, sa dá riadiť( pod dohľadom štátu ,nás občanov, z nás vybranými občanmi, ktorým dáme dôveru a tí si to vážia, ) naša budúcnosť!
Máme dosť síl nato, aby sme posmešky niektorých susedných štátov zmietli a dokázali ich ekonomicky, spoločensky aj kultúrne predbehnúť!
Všetko sa dá, ak sa chce !

video:

 

Nikdy nemargíroval,až na to doplatil

Zvolili ste Branislava Ondruša – myslíte, že už to bude vedieť?

Ako dosiahnúť, aby mali občania Slovenska platy ako občania Eú?

Pre všetkých, čo vedia, ako by chceli, aby vyzeralo Slovensko!

08.09.2024

Drahí čitatelia, hlavne nadpisov. Prečo píšem tento článok? Hovorím: ,, vymením premiera , dokážem riadiť našu republiku !! “ alebo mi vybavíte dvojhodinové stretnutie s premierom , aby som sa dozvedel , prečo neodpovedá na listy a čoho sa tak bojí, keď ignoruje občanov Slovenska, hlavne keď je pri moci? A Vy, ktorí čítate moje články, mám pre Vás oznam. Nech [...]

12 rokov píšeme , , Ficovi“ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

01.09.2024

A tie jeho hovädá, čo mu radia, mu ešte poštu asi neodovzdali! Všetci v súčasnej koalícií už vedia kto je to IOUP ( Inštitút ochrany ústavných práv) . Aj Rudolf Huliak, ktorý sa do tej politickej bandy votrel ako posledný, vie o všetkých riešeniach , ktoré ak už prečítal, tak pochopil, že aby fungovala prevodová daň či ,, Daň z prevodu peňazí“, musí byť [...]

Spravodlivý súd slovenskej republiky / . . . . .

27.08.2024

……… ak sa zruší na Slovensku ústavný súd, ktorý vďaka zostave robí hanbu o práve a spravodlivosti, nie len doma na Slovensku, ale aj pred celým svetom, dočkáme sa konečne aj toho, že budú vyriešené premlčané zločiny privatizácie, pandémie covidu a ………..( ak budete občania len vyčkávať, čo všetko ešte môže pribudnúť za zločiny?) [...]

Petr Pavel

Pavel: Svet už nie je súbojom Západu a Východu, ale demokracie s autokraciami

14.09.2024 21:40

Náčelníkov generálnych štábov vyzval, aby sa vyjadrovali otvorene a odvážne, pretože podľa neho nie je priestor na to, aby boli politicky korektní.

česko

Situácia v Česku je vážna: Muža strhol rozbúrený potok, voda zmietla auto s ľuďmi. Polícia po nezvestných pátra

14.09.2024 19:25

Polícia v Česku pátra po prvých nezvestných v dôsledku dažďa a povodní.

Hraničný priechod Moravský Svätý Ján

Ďalšie obce pri Morave spevňujú hrádze. Rieka by mala kulminovať v nedeľu, prognózujú hasiči

14.09.2024 15:55

Povodňová situácia sa aj napriek pretrvávajúcemu dažďu vyvíja pokojnejšie, než sa pôvodne predpokladalo.

Matúš Šutaj Eštok, povodne

Šutaj Eštok: Koalícia smeruje k dohode na tzv. konsolidačnom balíčku

14.09.2024 14:14

Líder opozičného PS Šimečka kritizuje, že návrhy šetriacich opatrení ešte nie sú známe.