Založ si blog

Je polovica sveta dlžná Rusku za svoju existenciu?

Fínsky bloger šokoval Facebook, keď zverejnil tento článok: Pýtate sa na výsledky ruskej „agresie“? Sú nasledovné: polovica Európy a časť Ázie získala svoju štátnosť z rúk tohto konkrétneho štátu.
Pripomeňme si, kto presne:
– Fínsko v rokoch 1802 a 1918 .. (do roku 1802 nikdy nemalo vlastný štát).
– Lotyšsko v roku 1918 (do roku 1918 nikdy nemalo vlastný štát).
– Estónsko v roku 1918 (do roku 1918 nikdy nemalo vlastný štát).
– Litva obnovila štátnosť v roku 1918 aj vďaka Rusku.
-Poľsko obnovilo štát s pomocou Ruska dvakrát, v rokoch 1918 a 1944. Rozdelenie Poľska medzi ZSSR a Nemecko je len krátke obdobie!
– Rumunsko sa zrodilo v dôsledku rusko-tureckých vojen a stalo sa suverénnym z vôle Ruska v rokoch 1877-1878.
– Moldavsko ako štát sa zrodilo v rámci ZSSR.
– Bulharsko sa oslobodilo od útlaku Osmanskej ríše a obnovilo svoju nezávislosť v dôsledku víťazstva ruských zbraní v rusko-tureckej vojne v rokoch 1877-1878, ktorá mala tento cieľ. Ako poďakovanie sa štát Bulharsko zúčastnil na dvoch svetových vojnách ako súčasť protiruských koalícií. Bulharsko je teraz členom NATO a na jeho území sa nachádzajú americké základne. Po roku 1945 nebol na jeho území jediný ruský vojak …
-Dôsledkom tejto vojny sa zrodilo aj Srbsko ako suverénny štát.
– Azerbajdžan ako štát sa prvýkrát formoval až ako súčasť ZSSR.
– Arménsko bolo fyzicky zachované a oživené ako štát iba v rámci ZSSR.
– Gruzínsko bolo fyzicky zachované a oživené ako štát vďaka Ruskej ríši
– Turkménsko nikdy nemalo štátnosť a tvorilo ju len ako súčasť ZSSR.
– Kirgizsko nikdy nemalo štátnosť a tvorilo ju len ako súčasť ZSSR.
– Kazachstan nikdy nemal štátnosť a tvoril ju len ako súčasť ZSSR.
– Mongolsko nikdy nemalo štátnosť a formovalo ju len s pomocou ZSSR.
– Bielorusko a Ukrajina tiež prvýkrát získali štátnosť v dôsledku Veľkej októbrovej revolúcie v rámci republík ZSSR. A až v roku 1991 (aj od Ruska) získali úplnú nezávislosť.
Za zváženie stojí aj úloha Ruska-ZSSR pri zrode a formovaní takých štátov ako Čína, Vietnam, Severná Kórea, India, Grécko (v roku 1821 ho Rusko získalo späť od Turkov), Alžírsko, Kuba, Izrael, Angola, Mozambik atď…
Takáto zvláštna „agresia“ sa historicky prejavila zo strany Rusov!
S výrazným prispením tejto krajiny dokonca Švajčiarsko dosiahlo nezávislosť od Francúzska. Lepšie povedané, podarilo sa to vďaka Suvorovovi (pred 217 rokmi) a odvtedy Švajčiarsko nikdy (!) nebojovalo;
Uskutočnilo sa aj:
– oslobodenie Rakúska od Tretej ríše v roku 1945;
– oslobodenie Československa od Tretej ríše v roku 1945;
– Postavenie Kataríny II v roku 1780 vytvorením Ligy ozbrojenej neutrality a skutočnou podporou severoamerických Spojených štátov v boji za ich nezávislosť od Británie.
– dva razy za posledné 2 storočia nezávislosť darovalo Rusko väčšine európskych štátov po tom, čo zničilo Hitlera a Napoleona;
– Stalinov postoj pri rokovaniach s USA a Anglickom, ktorý dal Nemecku možnosť zachovať si štátnosť po porážke v roku 1945;
– Gorbačovov postoj, ktorý umožnil v roku 1990 bez zbytočných problémov znovuzjednotiť obe Nemecko;
– Sovietska pomoc Egyptu, po ktorej dokázal odolať a upevniť si nezávislosť vo vojne s Izraelom, Britániou a Francúzskom v rokoch 1956-57.
– Intervencia ZSSR v roku 1967, ktorá zastavila vojnu medzi Izraelom a Egyptom (v skutočnosti zachránila Arabov pred porážkou v dvoch vojnách v rokoch 1967-74).
– Rozhodujúca úloha Únie zabezpečila dobytie nezávislosti Angoly v roku 1975.
A nakoniec to hlavné. Bol to ZSSR, ktorý po víťazstve v 2. svetovej vojne zohral kľúčovú úlohu pri zabezpečení nezávislosti väčšiny kolónií západnej Európy v procese globálnej dekolonizácie, ktorú začala Únia.
Celá história Ruska naznačuje, že v rámci akejkoľvek moci a systému bolo konzistentné pri presadzovaní princípov nezávislosti a sebaurčenia národov a národov. Bola to ona, ktorá všetkými možnými spôsobmi pomohla vytvoriť multipolárny svet v akejkoľvek dobe a vo všetkých dobách.
Žiaľ, veľmi často zároveň obetovala svoje vlastné záujmy, a ak by politika Matky Rusi, čo i len zlomku, bola podobná tej Britskej, teraz by polovica sveta bola súčasťou Ruského imperiálneho spoločenstva národov. a ruský ľud by sa kúpal v luxuse, ako šejkovia zo Saudskej Arábie, na úkor štátov, krajín a ich hlavných miest oslobodených od iných kolonialistov.
PRETO JE POLOVICA SVETA DLŽNÁ RUSKU ZA SVOJU EXISTENCIU.
A preto ste všetci takí vinní pred touto veľkou krajinou!
Tento súbor posielam, aby som vytvoril pamäťový reťazec. Na pamiatku 20 miliónov sovietskych občanov, 10 miliónov kresťanov, 1900 kňazov, ktorých zabili, mučili, znásilnili, upálili, zomreli od hladu a zničili nacisti!
Teraz, viac ako kedykoľvek predtým, je nevyhnutné urobiť všetko preto, aby na to svet nikdy nezabudol, vždy si pamätajte, ako prispel sovietsky ľud k oslobodeniu Európy od fašizmu.
..Pripojte sa k nám a pripojte sa k reťazcu spomienok, pomôžte to šíriť po celom svete…
Pošlite tento článok ľuďom, ktorých poznáte…
Prišlo e-poštou / Jir/ České národní listy/ https://gloria.tv/post/6bFgXcNLSS1g2Ec8t2bJgj6rT

Dovolenka 2019

https://www.turistika.cz/mista/bulharsko-vylet-na-mys-kaliakra/foto?id=1425915

Chcem sa podeliť so svojimi dojmami počas dovolenky 2019.
Bola som s priateľmi v Bulharsku / Zlaté piesky/.Okrem krásneho slnka, kúpania v mori,pekného ubytovania a stravovania, perfektnej leteckej dopravy/SK/ mali sme aj poznávacie výlety. O jednom takom výlete chcem informovať lebo ma nadchol a povzbudil.
V Bulharsku na výlet sme cestovali autobusom do mysu Kaliakra, na pobreží Čierneho mora, pozrieť miesto , kde ruská flotila počas Rusko – Tureckej vojny v rokoch 1787 – 1791, pod komandovaním admirála Fiodora Fiodoroviča Ušiakova zvíťazila nad tureckou flotilou dňa 31.júla 1791, boli rozbité aj turecké opevnenia na pevnine mysu Kaliakra, pričom ruská Černomorská flotila v tomto boji mala dvakrát menej vojnových lodí než Turecko. Ruský admirál Fiodor Fiodorovič Ušiakov, ktorý zomrel pred dvesto rokmi, neprehral ani jednu morskú bitvu a bol majstrom v spojení námorných a pozemných operácií. Turci chceli sultánovi priniesť jeho hlavu , napokon ním utekali. Právoslavná cirkev Ruska v roku 2001 kanonizovala admirála Fiodora Fiodoroviča Ušiakova za Svätého – ako nebeského ochrancu vojenských námorníkov.
Národ Bulharska toto víťazstvo pamätá a na počesť oslobodenia Bulharska od tureckého otroctva postavil v roku 2004 sochu admirála Fiodora Fiodoroviča Ušiakova na myse Kaliakra v Bulharsku. Neskôr z iniciatívy ako: Foruma Bulharsko – Rusko, ruského veľvyslanectva v Bulharsku, ruského nacionálneho fondu a finančnej účasti iných subjektov v roku 2011 bol vybudovaný na myse Kaliakra architektúrno-memoriálny komplex ruskej vojenskej námornej slávy na počesť 220.výročia Veľkého víťazstva ruskej Černomorskej flotily v Rusko-Tureckej vojne v rokoch 1787-1791 pod komandovaním admirála Fiodora Fiodoroviča Ušiakova.
Memoriál zahŕňa sochu admirála Fiodora Fiodoroviča Ušiakova a 18 zvonov symbolizujúce lode.

https://www.turistika.cz/mista/bulharsko-vylet-na-mys-kaliakra/foto?id=1425915

Týmto víťazstvom Rusko vrátilo územie Krymu, ktoré ešte v roku 1783 bolo pripojené k Ruskému impériu.
Teda od roku 1791 Krymský poloostrov znovu patrí Rusku bez zmien. Ja som Slovenka ruskéj národnosti, bývam na Slovensku viac než 30 rokov a týmto vyjadrujem osobnú vďaku národu Bulharska za pamiatku víťazovi – Rusku. Som hrdá a vďačná tejto pamiatke rovnako ako aj pamiatke padlým Sovietskym vojakom pri oslobodení Slovenska od nemeckých okupantov v 2.svetovej vojne postavenom na Slavíne v Bratislave – tiež vynikajúci architektúrno-memoriálny komplex umiestnený na kopci hlavného mesta Slovenska, je viditeľný široko-ďaleko! V dobe,keď sme bývali v Senci a ja som pracovala v Dome ČSSP v Senci / dom Československo-Sovietskeho priateľstva/ – mala som možnosť organizovať pre učiteľov ruského jazyka poznávací zájazd autobusom na Slavín v Bratislave.
Všetci prítomní na tomto zájazde pocítili vlasteneckú vďaku zahynutým, padlým vojakom za oslobodenie Bratislavčanom za perfektné udržovanie tohto memoriálu. V Trnave a iných mestách na Slovensku možno vidieť v každom období roka živé kvety u pomníkov postavených na znak pamäti,úcty a vďaky padlým sovietským vojakom. Živým patrí česť a vďaka za historickúpamiatku!
V poslednom období často hovoria o anexií Krymu Ruskom. Nie je to pravda! Je to účelovo zavádzajúca informácia.
Z právneho hľadiska Krym nikdy nepatril a ani nepatrí Ukrajine! Aj keď v roku 1954 na podnet jednej osoby a to Nikity Sergejeviča Chruščova bola spísaná darovacia medzinárodná zmluva o prevode Ruskom svojho vlastníckeho práva k územiu Krymu v prospech Ukrajiny, ale táto zmluva nebola ratifikovaná , t.j. zmluva nebola schválená parlamentom strán!
Nakoľko sa šíria nepravdivé informácie o Kryme, národ Krymu z vlastnej iniciatívy dňa 16.marca 2014 usporiadal referendum, na ktorom 96,8% obyvateľov vyjadrilo svoju vôľu, byť aj naďalej v sústave Ruskej federácie! Tento právny akt bol rešpektovaný Ruskom. Ukrajina doposiaľ nepreukázala žiadny právny dôkaz svojim tvrdeniam,lebo taký dôkaz neexistuje! Takže , čo sa týka Krymu, vôbec sa nemáme o čom baviť, územie Krymu patrí Rusom!
zdroje: Bulharsko, mys Kaliakra, internet
Mgr.Galina Ostrá, Slovensko 9.2.2022

Na požiadanie pamätníkov doby zverejnil J.Ch.Brezina

Dokedy sa budú spoliehať lídri politických strán na lobovanie mediálnych aktérov pri tvorbe politiky

 

 

Kedy skončí utrpenie

 

 

Staň sa poslancom NRSR

 

 

Organizačná štruktúra , , Nového štátu“ podľa národného programu

 

, , Zleteli orly z Tatry“ a otočili sa bruchom nahor, keď videli kto nás dolu kántri!

16.04.2024

Za čo môžeme ďakovať aj ich predchodcom! Investície kapitál a digitálna mena: Inštitút ochrany ústavných práv schváli výšku finančného kapitálu v podobe digitálnej meny na účet Úradu štátnej starostlivosti! Prevod z účtu Úradu štátnej starostlivosti sa posiela na účty starostom ( richtárom) a primátorom ( starostom) a z účtu Úradu štátnej [...]

Len svoj názor . . . !

14.04.2024

video: Bezúročný úver s ročným odkladom na začiatok splácania ! Arendy na domy, byty, pozemky a makroekonomické, sociálne, rodinné, vzdelanostné, politické reformy! Kauza (ex)poslankyne sa dostane na volebnú kampaň našich europoslancov ? Nikdy nemargíroval,až na to doplatil Moje video pod názvom Juraj, ktoré bolo na youtube kanáli ,,Igor [...]

Bezúročný úver s ročným odkladom na začiatok splácania ! Arendy na domy, byty, pozemky a makroekonomické, sociálne, rodinné, vzdelanostné, politické reformy!

11.04.2024

Pri referende o vstupe do európskej únie, si občania Slovenska mysleli, že sa budeme rovnať, a to hlavne platovo, ako v Nemecku! Ako ste si stačili všimnúť, digitalizácií sa nevyhneme, ale o všetkom môžeme rozhodovať my občania – voliči, a preto, by ste sa mali oboznámiť s našími reformami lebo inak naletíte na tie reformy, čo nám pripravili skorumpovaní politici [...]

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie, podporila ju i Čaputová. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30, aktualizované: 17:35

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.