Založ si blog

Kupujte respirátory, ale čo ak bude treba o týždeň respirátor v inej kvalite, v inej farbe a v inej cene?

Na Slovensku vzniká ,,reparátne“ štúdio nevedomých občanov s právnym vzdelaním a s mediálnym bonusom pre známe právne celebrity.

Vláda Slovenskej republiky nerešpektuje podmienky materiálneho právneho štátu vo vzťahu k forme, akou má regulovať správanie v štáte. Vláda Slovenskej republiky porušuje Ústavu, právo Európskej únie aj medzinárodný dohovor prijatý Radou Európy.

Doc. JUDr. Ján Drgonec, DrSc. emeritný sudca Ústavného súdu Slovenskej republiky

 

 

http://www.vhu.cz/exhibit/film-bojove-otravne-latky-a-ochrana-proti-nim/

Video:

https://youtu.be/pEK9Sy1cT50

video:

https://youtu.be/3O4a4fZt974

Inštitút ochrany ústavných práv ďakuje všetkým blogerom, že čerpajú z našich praktických skúseností a vedomostí . LEBO nie je všetko v tomto svete, aby sme tu boli každý len pre seba. SPOLUPRÁCOU a OSVETOU urobíme pre občanov najviac. Šírte vedomosti a informácie, aby sme zvyšovali právne vedomie občanov.

Prečo si občania zvolia poslancov do Národnej rady Slovenskej republiky, ktorí počas volebného obdobia nie sú zástupcovia občanov podľa Ústavy Slovenskej republiky. Prinesieme viac informácií z knihy Zápisky z parlamentu a z našich Zborníkov.

Sulík a Remišová zachraňujú USA-anál na Slovensku – axon – Blog.Pravda.sk

Aj bývalý poslanec NRSr už vidí? – pomoc – Blog.Pravda.sk

 

,,Polícia Slovenskej republiky – príspevky | Facebook

https://www.facebook.com/policiaslovakia/posts/4188991851131005)

Uverejnila príspevok s názvom:

„COVIDOVÍ ŠTUDENTI PRÁVA SI PRÍDU NA SVOJE: PRINÁŠAME PARAGRAFOVÉ OKIENKO K PROTIPANDEMICKÝM OPATRENIAM

Slovenskú dezinformačnú scénu si v posledných dňoch získali „internetoví hrdinovia“, ktorí sa pri kontrole záväzných epidemiologických opatrení často ohradzujú tým, že opatrenia pre nich neplatia a reagujú otázkami „Na základe akého zákona?“ a dožadujú sa, aby im boli vysvetlené.

Matovičova vláda uvažuje o retribučnom zákone ? – pomoc – Blog.Pravda.sk

  1. diel Programové vyhlásenie Vlády podľa potrieb občanov – pomoc – Blog.Pravda.sk

Žiadny problém.

Poďme si teda pre milovníkov paragrafov ešte raz zopakovať, čo policajti kontrolujú a na základe akého zákona:

.PORUŠENIE ZÁKAZU VYCHÁDZANIA

…….porušením povinnosti uvedených v uznesení vlády SR č. 77/2021 v znení uznesenia vlády SR č. 88/2021, ktorým je ustanovený zákaz vychádzania…….

.PORUŠENIE ZÁKAZU POHYBU BEZ RÚŠKA

…… Povinnosť riadneho prekrytia horných dýchacích ciest (ústa a nos) je uložená na základe § 1 ods. 1 vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR č. 11/2020, ….

.OBMEDZENIE PREVÁDZOK A HROMADNÝCH PODUJATÍ

…. Povinnosť zákazu alebo obmedzenia prevádzky je uložená na základe vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR č. 45/2021, …

.POVINNOSŤ REGISTRÁCIE PRI VSTUPE NA ÚZEMIE SLOVENSKEJ REPUBLIKY A POVINNOSTI IZOLÁCIE

… Povinnosť registrácie je uložená na základe § 1 vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR č. 64/2021…“

Ani jedna z hore citovaných povinnosti, obmedzení, resp. zákazov nebola uložená zákonom, ale len a výlučne buď uznesením vlády, alebo vyhláškou Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky.

Polícia sa sama bez najmenších pochybnosti zo lži aj usvedčuje.

Zdravý človek nemá právnu povinnosť nosiť rúško, dať sa testovať, resp. očkovať má právo pokojne a slobodne sa zhromažďovať, bez akýchkoľvek obmedzení, má slobodu pohybu a pobytu aj právo podnikať a uskutočňovať inú zárobkovú činnosť.

Ide bez najmenších pochybnosti o kategóriu základných práv a slobôd garantovaných Ústavou, Chartou základných práv Európskej únie a Európskym dohovorom o základných ľudských právach a slobodách, Medzinárodným paktom OSN o občianskych a politických právach.

V zmysle Ústavy Slovenskej republiky

čl. 7 ods. 5:

„medzinárodné zmluvy o ľudských právach a základných slobodách, medzinárodné zmluvy, na ktorých vykonanie nie je potrebný zákon, a medzinárodné zmluvy, ktoré priamo zakladajú práva alebo povinnosti fyzických osôb alebo právnických osôb a ktoré boli ratifikované a vyhlásené spôsobom ustanoveným zákonom, majú prednosť pred zákonmi“;

čl. 154c ods. 1:

„medzinárodné zmluvy o ľudských právach a základných slobodách, ktoré Slovenská republika ratifikovala a boli vyhlásené spôsobom ustanoveným zákonom pred nadobudnutím účinnosti tohto ústavného zákona, sú súčasťou jej právneho poriadku a majú prednosť pred zákonom, ak zabezpečujú väčší rozsah ústavných práv a slobôd“;

Kovařikova polícia zámerne a účelovo prehliada rozdiel medzi podmienkou vyžadujúcou obmedzenie základného práva zákonom a jeho obmedzením „na základe zákona“. Ide o dve rozdielne podmienky. Požiadavka zákona nie je formálna požiadavka, ako sa môže zdať laikovi na prvý pohľad. Zákony prijíma len a výlučne Národná rada Slovenskej republiky. Všeobecne záväzné právne predpisy na základe zákona vydávajú iné štátne orgány – orgány výkonnej moci.

Požiadavka obmedzenia základného práva zákonom znamená, že len a jedine parlament smie obmedziť základné právo alebo slobodu.

Túto podmienku vláda Slovenskej republiky, resp. Úrad verejného zdravotníctva tým, že uznesením, resp. vyhláškou ukladajú povinnosť nosiť rúška, resp. povinnosť testovať sa, obmedzovaním práva pokojne a slobodne sa zhromažďovať, slobody pohybu a pobytu aj práva podnikať a uskutočňovať inú zárobkovú činnosť, porušili.

Lebo oni, a nie parlament siahol na základné práva alebo slobody. Takú právomoc Ústava vláde Slovenskej republiky, ani Úradu verejného zdravotníctva nepriznáva.

Vláda Slovenskej republiky, resp. Úrad verejného zdravotníctva nerešpektujú podmienky materiálneho právneho štátu vo vzťahu k forme, akou majú regulovať správanie v štáte. Porušujú Ústavu, Chartu základných práv Európskej únie a Európsky dohovor o základných ľudských právach a slobodách, Medzinárodný pakt OSN o občianskych a politických právach. Uvedené medzinárodné zmluvy, ktorými je Slovenská republika viazaná, bez pripustenia výnimiek, jednoznačne určujú, že akékoľvek obmedzenia výkonu základných práv a slobôd je možné len a jedine formou zákona (za splnenia aj ostatných predpokladaných podmienok) a nie normou nižšej právnej sily.“

video:

Kedy sa konečne klamlivé média zamerajú na to, že podvodník a klamár Matovič, Záborská a Budaj oklamali pri voľbách voličov? ? ? – pomoc – Blog.Pravda.sk

Ešte šťastie, že všetko, čo Matovičova vláda prijíma, je neplatné – zivot okolo nas – Blog.Pravda.sk

video:

 

, , Zleteli orly z Tatry“ a otočili sa bruchom nahor, keď videli kto nás dolu kántri!

16.04.2024

Za čo môžeme ďakovať aj ich predchodcom! Investície kapitál a digitálna mena: Inštitút ochrany ústavných práv schváli výšku finančného kapitálu v podobe digitálnej meny na účet Úradu štátnej starostlivosti! Prevod z účtu Úradu štátnej starostlivosti sa posiela na účty starostom ( richtárom) a primátorom ( starostom) a z účtu Úradu štátnej [...]

Len svoj názor . . . !

14.04.2024

video: Bezúročný úver s ročným odkladom na začiatok splácania ! Arendy na domy, byty, pozemky a makroekonomické, sociálne, rodinné, vzdelanostné, politické reformy! Kauza (ex)poslankyne sa dostane na volebnú kampaň našich europoslancov ? Nikdy nemargíroval,až na to doplatil Moje video pod názvom Juraj, ktoré bolo na youtube kanáli ,,Igor [...]

Bezúročný úver s ročným odkladom na začiatok splácania ! Arendy na domy, byty, pozemky a makroekonomické, sociálne, rodinné, vzdelanostné, politické reformy!

11.04.2024

Pri referende o vstupe do európskej únie, si občania Slovenska mysleli, že sa budeme rovnať, a to hlavne platovo, ako v Nemecku! Ako ste si stačili všimnúť, digitalizácií sa nevyhneme, ale o všetkom môžeme rozhodovať my občania – voliči, a preto, by ste sa mali oboznámiť s našími reformami lebo inak naletíte na tie reformy, čo nám pripravili skorumpovaní politici [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.