Založ si blog

Úvaha o malých regionálnych nemocniciach

Keď sa pýtali Dalailámu, čo ho na ľudstve najviac prekvapuje, odpovedal: ,, Ľudia. Pretože obetujú zdravie, aby zarobili peniaze, potom obetujú peniaze, aby znovu získali zdravie, potom sa tak znepokojujú budúcnosťou, že si neužívajú prítomnosť, a …tak nežijú ani v prítomnosti, akoby nikdy nemali zomrieť, a potom zomrú bez toho, aby predtým žili.“

Malá regionálna nemocnica = Denné sanatórium s jednodňovou chirurgiou, gynekologickou ambulanciou, geriatrickou starostlivosťou a obvodným lekárom.(zubárom?)

Čo všetko treba urobiť, aby to nebolo ťažké uskutočniť a časovo sa čím skôr táto myšlienka zrealizovala?

Malá regionálna nemocnica , ďalej len MRN. Bod č.6. Štátna dotácia do každého rezortu 1.miliarda v novej mene. ( je asi 6.000 rezortov do každej nemocnice a školy podľa potreby // aj keby bolo 600000 rezortov, nerobí to pre  nás žiadny problém//)

Obec, ktorá má priľahlé susedné obce, ktoré už nikam nepokračuje cesta do regiónu, bude centrum pre MRN. Jedna MRN bude na 2000 obyvateľov. V meste na každých 2000 obyvateľov jedna MRN.

Malá regionálna nemocnica bude mať ubytovacie súkromné priestory pre odborných lekárov, obvodného lekára a personál.

MRN, by mala mať kapacitu minimálne 5-7 lôžok, či už na pôrod, chirurgické zákroky jednodňového charakteru alebo malé úrazy detí, mládeže a starších ľudí, ale aj polohovateľné vysoko moderné lôžka pre dožívajúcich najstarších občanov bez rodinných príslušníkov.

Malá regionálna nemocnica má byť plnohodnotným komplexom v miestach, kde je ťažká dostupnosť lekárskej starostlivosti. Občan ušetrí čas pri vybavovaní ošetrenia sebe , rodine alebo staršiemu , už nevládnemu rodičovi.

Malá regionálna nemocnica zabezpečí budúcnosť talentovaným lekárom na odbornej a profesionálnej úrovni. Podporí časť alternatívnych zdrojov liečenia a nasmeruje občanov k zdravému stravovaniu a pohybu. Zamedzenie chemikálií pomôže budovať lepšie alternatívne riešenia aj možnosti modernej farmaceutiky.

Keďže MRN bude postavená za peniaze investora (štát – Úrad Štátnej Starostlivosti), nie je potrebné, aby sa cenovo preplácali, či finančne nadhodnocovali ceny za zákroky a operácie, pretože podľa počtu klientov v lokalite, sa dá udržať pracovné tempo na udržanie alebo zvyšovanie si odbornosti, keď plat je stanovený podľa vzdelanostnej úrovne a zákroky v zdravotníctve sú podľa Úradu Štátnej Starostlivosti zadarmo. Lieky a kategorizácia sa postupne preklasifikuje na prírodnú formu liečenia.

Malá regionálna nemocnica, aj keď sa to nezdá, prinesie do okolitého regiónu menej stresu a viac duševnej rovnováhy, čo dokáže vytvoriť u ľudí nové pracovné možnosti, ale aj nápady na ďalšie zlepšenie života občanov v danom regióne…….

obrázky z dielne blogéra:

 

 

,, Môžeš rozprávať čo chceš a akokoľvek sväto a pekne. Ak za tým nestoja skutky, sú to len prázdne reči. Dnes jedno gesto znamená viac ako celé litánie“. Anton Srholec.

,,Všimli ste si niekedy, že ľudia radšej s vami prestanú rozprávať, namiesto toho, aby sa ospravedlnili, že sa mýlili?“ Shadow

Jediná spravodlivosť na tomto svete je, že aj ten najväčší hajzel pred smrťou neutečie.

Život je krehký dar a musíme ho žiť teraz. Nikto z nás nevie, koľko zajtrajškov nám ešte ostáva.

Rešpektuj starých, keď si mladý. Pomáhaj slabým, keď si silný. Priznaj si chybu, keď sa mýliš. Pretože jedného dňa budeš ty ten starý, slabý a ten, čo sa mýli.

,, Nesmíme se hrbit, neměli bychom si nechat vyhrožovat.“ ,, Kdyby bylo nejhúř,je vždycky lepší vzdát se europských dotací, než sem pustit migranty.“ Miloš Zeman

Ešte tri vety od Miloša Zemana.

  1. ..Nikdo vás sem nezval.
  2. Když už tady jste nusíte respektovat naše pravidla.
  3. Když sa vám to nelíbí, běžte pryč.“                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       Zhrnutie , aby ste to nehľadali , ( pre členov IOÚP a ÚŠS ) – pomoc – Blog.Pravda.sk

, , Zleteli orly z Tatry“ a otočili sa bruchom nahor, keď videli kto nás dolu kántri!

16.04.2024

Za čo môžeme ďakovať aj ich predchodcom! Investície kapitál a digitálna mena: Inštitút ochrany ústavných práv schváli výšku finančného kapitálu v podobe digitálnej meny na účet Úradu štátnej starostlivosti! Prevod z účtu Úradu štátnej starostlivosti sa posiela na účty starostom ( richtárom) a primátorom ( starostom) a z účtu Úradu štátnej [...]

Len svoj názor . . . !

14.04.2024

video: Bezúročný úver s ročným odkladom na začiatok splácania ! Arendy na domy, byty, pozemky a makroekonomické, sociálne, rodinné, vzdelanostné, politické reformy! Kauza (ex)poslankyne sa dostane na volebnú kampaň našich europoslancov ? Nikdy nemargíroval,až na to doplatil Moje video pod názvom Juraj, ktoré bolo na youtube kanáli ,,Igor [...]

Bezúročný úver s ročným odkladom na začiatok splácania ! Arendy na domy, byty, pozemky a makroekonomické, sociálne, rodinné, vzdelanostné, politické reformy!

11.04.2024

Pri referende o vstupe do európskej únie, si občania Slovenska mysleli, že sa budeme rovnať, a to hlavne platovo, ako v Nemecku! Ako ste si stačili všimnúť, digitalizácií sa nevyhneme, ale o všetkom môžeme rozhodovať my občania – voliči, a preto, by ste sa mali oboznámiť s našími reformami lebo inak naletíte na tie reformy, čo nám pripravili skorumpovaní politici [...]

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.