Založ si blog

Napísali na sociálnej sieti 14. diel

Sladká pomsta Putina! Svetlo nádeje na konci tunela!
Západní mocnári či sion-svetovláda sa nijako nevedia zmieriť s tým, že sa im Rusko vďaka Putinovi vymklo z rúk, aj keď ho už mali v 90-tych tokoch minulého storočia na lopatkách a bezbreho rabovali jeho surovinové bohatstvo. A tak okrem iných podrazov ako sankcie či uskutočnenie fašistického štátneho prevratu na Ukrajine, pripravovali aj v spolupráci so Saudskou Arábiou tiež také podrazy, ako prudké zníženie cien ropy predpokladajúc, že to Rusko závislé na príjmoch z jej exportu nepotiahne a ekonomicky sa zrúti, čo vyvolá sociálne nepokoje a štátny prevrat ako na Ukrajine.

Lenže Rusko v krízových obdobiach devalvovalo rubeľ a pokojne preplávalo nad úskaliami podrazov svojich nepriateľov, cielene znižovalo svoju ekonomickú závislosť od Západu a amerického dolára, upevňovalo a rozširovalo svoj vnútorný trh a orientáciu na Východ, hlavne Čínu, zvyšovalo svoje zlaté rezervy znižujúc dolárové. Svoju nezávislosť Rusko demonštruje aj prípravou takých zmien v ústave, ktoré upevňujú jeho suverenitu a oslabujú vlastizradnú piatu kolónu. Západ stráca páky svojho pôsobenia na Rusko.

Putin ako geniálny stratég sa trpezlivo pripravoval na moment, kedy bude môcť bolestivo udrieť a uštedriť tvrdú ranu Západu a petrodoláru ako odpoveď na všetky tie údery, ktoré mu Západ uštedroval. Epidémia koronavírusu, ktorá výrazne oslabila ekonomickú aktivitu, a tým aj dopravu a spotrebu ropy signalizovala prudké zníženie cien ropy, ktorým chcel Západ a krajiny vyvážajúce ropu združené v OPEC predísť výraznejším obmedzením ťažby. Lenže Rusko z dohody odstúpilo a vyhlásilo, že nebude svoje objemy ťažby znižovať. To okamžite vyvolalo prudký pokles cien ropy a Saudská Arábia vyhlásila, že musí dokonca zvýšiť svoju ťažbu, aby pokryla straty zo zníženia cien. Rusko pritom devalvovalo rubeľ, aby dopad poklesu cien eliminovalo a vyhlásilo, že jeho rezervy sú dostatočne veľké na to, aby aj pokles cien pod 30 USD/barel vydržalo v najbližších 6-10 rokoch. Navyše značnú časť ropy Rusko spotrebuje na svojom neustále sa rozširujúcom domácom trhu a prestáva byť závislé na jej exporte.

Situácia sa však pre USA a Saudskú Arábiu stáva dramatickou. Akciové trhy zareagovali nielen na koronavírus, ale aj rozhodnutie Putina prudkým poklesom až prepadom cien akcií. Ťažba bridlicovej ropy v USA sa stáva vysoko stratovou, cena ropy pod 80 USD spôsobuje, že Saudská Arábia nie je schopná pokryť potreby svojho rozpočtu plne závislého na exporte ropy. Západ a celý petrodolárový svet sa rúti do hlbokej krízy až priepasti, kým Rusko a Čína s optimizmom hľadia do budúcnosti posilňujúc svoje pozície. Putin bol pri svojej poslednej tlačovej konferencii vysmiaty, vo výbornej nálade. Konečne sa dočkal zúročenia svojho nesmierneho úsilia v boji o záchranu a pozdvihnutie Ruska veľmi inteligentne vracajúc údery Západu aj s úrokmi.

Koronavírus len obnažuje celú biedu Západu. EÚ je úplne neschopná, Grécku nepomáha pri útoku Turecka, Taliansku poskytuje pomoc Čína, ktorá zvláda úspešne boj s epidémiou, Nemecko sa chová ako chrapúň. Alebo žeby ako nesvojprávna bábka v rukách svetového sionizmu? Teraz sa ukazuje, kto je kto. EÚ smeruje k rozpadu. Krajiny si začínajú uvedomovať, že sa musia spoliehať len sami na seba. Žiadne NATO či EÚ im nepomôže. Pomoc môžu očakávať jedine tak od Ruska a Číny. Veď EÚ už nie je nič iné, než diktátor, ktorý riadi genocídu Európy organizovanou inváziou moslimov, ako aj diktátorským presadzovaním všetkých druhov zvráteností.

Ukazuje sa, že okrem negatív, ktoré so sebou koronavírus prináša, je tu jedno pozitívum – ľuďom sa začínajú otvárať oči, čo je zač ten diktátorsky moloch pod značkou EÚ v službách zločinných sionistických svetovládcov. Biologická zbraň v podobe koronavírusu, ktorou si títo zločinci proti ľudstvu chceli upevniť svoju upadajúcu moc a zlikvidovať značnú časť svetovej populácie sa nakoniec vráti k nim ako bumerang, ktorý im zasadí smrteľnú ranu. Na nich a ich poskokov (byrokracia EÚ, soroš-mimovládky, piata kolóna, mainstreamové média …) padne vina za úpadok Západu pri súčasnom raste sily a vplyvu Ruska a Číny.

Nuž, pripravme sa na to, že sa budú diať veľké veci. Svetlo nádeje predsa len svieti na konci tunela. Veľké víťazstvo sa blíži!

Ing. Peter Kohút, CSc.

Toto ešte nikto občanom neprezradil

video.

Uverejnil používateľ Jozef Chlebík Štvrtok 9. júla 2020

Rúško by mali nosiť len chorí alebo dobrovoľníci

Ako rýchlo naplniť potreby občanov EÚ, ale hlavne potreby slovenských občanov?

23.04.2024

Všetko sa dá, ak sa chce! https://slovensky-vecernik.sk/story/preco-by-sme-mali-donekonecna-pocuvat-o-strngani-klucov-v-roku-1989-ked-vsetko-ma-riesenie-a-da-sa-to-napravit , , Zleteli orly z Tatry“ a otočili sa bruchom nahor, keď videli kto nás dolu kántri! Len svoj názor . . . ! Kauza (ex)poslankyne sa dostane na volebnú kampaň našich [...]

, , Zleteli orly z Tatry“ a otočili sa bruchom nahor, keď videli kto nás dolu kántri!

16.04.2024

Za čo môžeme ďakovať aj ich predchodcom! Investície kapitál a digitálna mena: Inštitút ochrany ústavných práv schváli výšku finančného kapitálu v podobe digitálnej meny na účet Úradu štátnej starostlivosti! Prevod z účtu Úradu štátnej starostlivosti sa posiela na účty starostom ( richtárom) a primátorom ( starostom) a z účtu Úradu štátnej [...]

Len svoj názor . . . !

14.04.2024

video: Bezúročný úver s ročným odkladom na začiatok splácania ! Arendy na domy, byty, pozemky a makroekonomické, sociálne, rodinné, vzdelanostné, politické reformy! Kauza (ex)poslankyne sa dostane na volebnú kampaň našich europoslancov ? Nikdy nemargíroval,až na to doplatil Moje video pod názvom Juraj, ktoré bolo na youtube kanáli ,,Igor [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.