Založ si blog

Matovičova vláda uvažuje XXIII. diel . . . . o Slobode alebo o slobodných voľbách, ktoré národ vyžaduje?

Blížiace sa slobodné voľby rozdelia národ na ďalšie skupiny. Na úplne nevedomých , na diskutujúcich nevedomcov, na krčmových odborníkov, ale aj na takých, čo hlavu strčia do piesku pred vlastným rozhodnutím a strachom zo zodpovednosti. Posledná skupina je hŕstka nabudených nadšencov, ktorí síce chcú národu dobre, ale národ, ktorý ma v hlave prázdno a reaguje len na ligotavé predmety nemôže byť spokojný a šťastný lebo nevie, čo to je. Preto nehádžme perly sviniam! Kto nevie aké ťažké je zúfalcom zabezpečiť dôstojný život a pritom zažívať ponižovanie a urážky, nech si to ide vyskúšať. Vraví sa , že s hlúposťou sa ťažko bojuje. Hlupákom sa ťažko vysvetľuje. Je to o trpezlivosti.

Ak si národ hlupákov z pomedzi seba a k sebe podobnému vyberie vodcu, prečo potom naňho špiní, keď rovnako ako národ činí?

Jednotný parlament a slobodné voľby
….ale nech robíte, čo robíte, sú aj takí, čo nerozumejú tomu , čo šíria a len vlastnú formu pravdu vidia.
Jednotný parlament a slobodné voľby, je síce téma, ktorá môže súčasnej riadiacej moci naháňať strach, ale spôsob riadenia pod kontrolou občanov a zodpovednosť všetkých, teda každého občana, ochráni aj materiálne aj duševné bohatstvo celého národa a nemusí to byť len národ Slovensky.
Ako to celé docieliť? Po slobodnom výbere kandidátov z radov občanov do jednotného parlamentu !
Postup:
Spoločnou témou slobodných volieb, by mala byť myšlienka naplniť spoločenské potreby každého občana a všetkých rezortov. ,,príjem, za prácu poctivú a vzťahy medzi ľuďmi“, všetko navyše je len bonus alebo benefit kandidátov, nie sľuby, ale občanmi kontrolované plnenie riešení, ktoré tému slobodných volieb zastupujú a realizujú.
Občania si v každom meste, obci, zvolia kandidáta, ktorému dôverujú, aby zastupoval ich problémy a dosiahol ich realizáciu. Kandidát sa má právo slobodne rozhodnúť, či takúto zodpovednosť príjme a chce občanov zastupovať na základe občanmi vytvorenej dôvery.
Za každý okres sa z vybraných kandidátov zvolí len jeden kandidát, ktorý nesmie byť členom žiadnej politickej strany, či hnutia, takýto občan sa stáva poslancom parlamentu. (Z administratívneho hľadiska je Slovenská republika rozdelená do 8 samosprávnych krajov, vyšších územných celkov a 79 okresov. )
Zo všetkých politických strán, ktoré pôjdu kandidovať do slobodných volieb, sú samofinancovateľné, nesmie byť nikto z nich kandidátom za okres. Aj keby bolo politických strán tisíc, až podľa počtu dosiahnutých hlasov, len prvé tri politické strany, či hnutia odovzdajú po jednom vybranom kandidátovi za poslanca jednotného parlamentu. Takto sa v jednotnom parlamente vytvoria ďalšie 3 poslanecké miesta.
Podnikatelia, živnostníci, cechy, si taktiež určia svojich kandidátov a 1 z nich sa stáva poslancom jednotného parlamentu. Ten zastupuje taktiež potreby v prvom rade občanov a podnikateľov.

Z cirkevných hodnostárov akejkoľvek cirkvi, si tiež vyberú vlastného kandidáta a do jednotného parlamentu pošlú jedného zástupcu cirkvi na Slovensku, ktorý obsadí 1 miesto poslanca jednotného parlamentu, ktorý taktiež v prvom rade zastupuje potreby občanov a spoločne cirkev na Slovensku.
Posledné 1 miesto v jednotnom parlamente je pre poslanca, ktorý bude zastupovať Slovákov v zahraničí. Je však na zahraničných Slovákoch, či takúto možnosť využijú a skontaktujú sa medzi sebou, aby našli kandidáta, ktorý by tu pomáhal potreby slovenských občanov riešiť a informoval o tom krajanov v zahraničí.
Takto by jednotný parlament mal 85 poslancov, ktorí by si zvolili predsedu, vládu a zástupcu Slovenska, či už prezidenta. Poslanecký sľub sa skladá pre občanov a tak by sa musel aj parlamentný inštitút zmeniť a podriadiť kontrole občanov v štáte.
Ani jedna vláda doteraz nemala chuť, vôľu ľuďom pomáhať, nový spoločenský systém tvorí nové podmienky pre ľudí :
,,Štát si váži a ctí občana, občan si váži a chráni štát !“
Ak chce stavať občan dom, dostane na výber pozemok, lebo stavať sa môže tam, kde sa nedá siať a pestovať. Pozemok občan neplatí, ale dostáva užívacie právo, ktoré môže byť dedičné , podlieha to nedotknuteľnému zákonu.
http://www.mojevideo.sk/video/28746/vizia_pre_slovensko_alebo_vsetko_sa_da_ak_sa_chce.html,
Nad – ústavný zákon:
1.moc v krajine patrí občanom,
2.voda, pôda, nerastné bohatstvo patrí občanom na území štátu,
3.vlastenecká povinnosť,
4. antimobbingový zákon
https://www.mobbing-bossing.eu/rubrika/redakcna-rada/,

Politické strany, hnutia, aktivisti a rôzne občianske združenia, máte ešte návrhy, pripomienky k bodom, ktoré chcete vylepšiť v prospech občana ?
Alebo by ste chceli niečo z návrhov zakázať, či odobrať ?
Prečo ?
Ciele:
Inštitút ochrany ústavných práv prináša riešenia na súčasný zle nastavený politický systém.
Práca a príjem podľa vzdelanostnej tarify.
Spoločnosť budujeme od najchudobnejšieho a najnevedomejšieho občana, aby sa všetci mali konečne dobre, a preto nikomu neberieme právo na život a taktiež rešpektujeme všetky potreby každého a to zdôrazňujem KAŽDÉHO občana v našej krajine.
Kňazi, ktorí majú právo nažívať v manželstve, by mali spolupracovať v tomto šírení – hlásaní myšlienok a tak byť vzorom pre spoločnosť na morálnom a pravom rodinnom základe, kde je muž a žena spojením lásky, citu, erotiky, poctivosť i voči sebe a vierou nastavovať príklad pokoleniu, ktoré prinesú do rodiny, spoločnosti.
Čo sa týka antikoncepcie, tak pokiaľ kňazi nebudú šíriť myšlienku blahodarnosti, čo by z ústavného pohľadu na občanov znamenalo napĺňať potreby občanov a plniť vôľu občanov, aby dôstojný život neprevyšoval nad závisťou a majetníctvom, potom by sami mali isť príkladom, že nie majetok je dôvod božieho posolstva, ale sila skutočnej pravej viery.
Kristus bol naším príkladom, a tak by sa od neho mali samotní cirkevní hodnostári poučiť. Občan vie byť pokorný aj zodpovedný, ale môže mať zodpovednosť nad deťmi, ktoré nechce priviesť do utrpenia ak politika cirkvi a vlád ide proti ľudskosti ?
Ľudia tvrdia, že sa ich politika netýka, pre nich je dôležité, aby boli zdraví a šťastní. Ako môže byť niekto šťastný, keď ostatní sú nešťastní. Ako môže byť niekto zdravý, keď dlhodobý sociálny a ekonomický tlak spôsobuje nerovnováhu, a tým vyvoláva ochorenia.
https://www.youtube.com/watch?v=H9Elj17H2-E,
Definícia zdravia: Zdravie je stav psychickej, fyzickej a sociálnej pohody. Ak jedno z toho chýba, tak človek nemôže byť zdravý, lebo sa poruší rovnováha.
Všetko je možné, ak ľudia povedia rozumnú vetu: ,, Verím, že sa môžem mať dobre , preto chcem zmeniť systém !“
Takto dokážeme odstrániť diskrimináciu, lebo v tejto krajine sa nikto nepostaral doteraz o životnú úroveň občanov. Zabráni sa tomu , aby sa robili rozdiely, medzi ženou – slobodnou matkou na materskej, cigánom, dôchodcom, či mladíkom pod 25 rokov.
….ale nech robíte, čo robíte, sú aj takí, čo nerozumejú tomu , čo šíria a len vlastnú formu pravdu vidia.

Machiavelli. Čo by napísal dnes?


https://blog.postoj.sk/26962/nova-spolocnost-kontrola-a-zodpovednost,

 

, , Zleteli orly z Tatry“ a otočili sa bruchom nahor, keď videli kto nás dolu kántri!

16.04.2024

Za čo môžeme ďakovať aj ich predchodcom! Investície kapitál a digitálna mena: Inštitút ochrany ústavných práv schváli výšku finančného kapitálu v podobe digitálnej meny na účet Úradu štátnej starostlivosti! Prevod z účtu Úradu štátnej starostlivosti sa posiela na účty starostom ( richtárom) a primátorom ( starostom) a z účtu Úradu štátnej [...]

Len svoj názor . . . !

14.04.2024

video: Bezúročný úver s ročným odkladom na začiatok splácania ! Arendy na domy, byty, pozemky a makroekonomické, sociálne, rodinné, vzdelanostné, politické reformy! Kauza (ex)poslankyne sa dostane na volebnú kampaň našich europoslancov ? Nikdy nemargíroval,až na to doplatil Moje video pod názvom Juraj, ktoré bolo na youtube kanáli ,,Igor [...]

Bezúročný úver s ročným odkladom na začiatok splácania ! Arendy na domy, byty, pozemky a makroekonomické, sociálne, rodinné, vzdelanostné, politické reformy!

11.04.2024

Pri referende o vstupe do európskej únie, si občania Slovenska mysleli, že sa budeme rovnať, a to hlavne platovo, ako v Nemecku! Ako ste si stačili všimnúť, digitalizácií sa nevyhneme, ale o všetkom môžeme rozhodovať my občania – voliči, a preto, by ste sa mali oboznámiť s našími reformami lebo inak naletíte na tie reformy, čo nám pripravili skorumpovaní politici [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.