Založ si blog

Matovičova vláda uvažuje XXII. diel . . . . . . . . . . . . . . . Ako vypracovať a prijať zákon , ktorý chcela predložiť JUDr. Mária Ritomská, keď bola ešte v parlamente poslankyňou?

Dnes , keď je na Slovensku problém s Covid-19 a ľudia sú nútení trpieť doma možno sa zamýšľajú nad tým, či ich zamestnávateľ bude ešte niekedy chcieť alebo potrebovať, až tento vírus zmizne.

Poviete, si ,, Mne sa to nemôže stať “ , ale takých tu už bolo na státisíce a stalo sa. Najčastejšie je to organizačná zmena, ktorá dostane zamestnanca zo zamestnania preč. Zamestnávatelia používajú také špekulácie, že je problém sa registrovať na Úrad práce.

https://www.mojevideo.sk/video/2cfee/zasluzia_si_obcania_financne_utrpenie_alebo_odskodnenie_.html, 

 

Odbory nepomôžu, Inšpektoráty práce tiež a ak áno, tak len poradia ,, Choďte sa súdiť !“, ale to nie je odborná pomoc. Odborná pomoc je, ak sa za vás Odbory postavia a spoločne s inšpektorátom práce, prehodnotia porušenie Zákonníka práce a všetky procesné nedostatky výpovede!

Ale dôležité je , práve to, čo nefunguje, a to je vzťah zamestnávateľa a jeho štruktúra riadenia s podriadenými zamestnancami. Platové podmienky sú už v dnešnej dobe až na druhom mieste. Zamestnávatelia si dnes nevedia odborných zamestnancov oceniť. Ak zamestnávateľ alebo nadriadený pracovník zamestnanca trpí komplexom, máte v práci hotové peklo. Ak sa potom ocitnete na tom najhoršom mieste, a to je Súd SR, potom ostanete prekvapený !

Práve to je ten dôležitý zákon, ktorý bolo treba už dávno prijať v parlamente, aby sa ľudia k sebe správali dôstojnejšie. Zákon sa má chápať jednomyseľne a jeho porušenie a nedodržiavanie musí byť presne definované príslušným trestom. Cez peňažnú pokutu až po väzobné stíhanie vinníka – nadriadeného zamestnanca alebo samotného zamestnávateľa.

Ak by už vo volebnom období 2012 -2016 , si Matovič vedel vážiť svojich ľudí v tíme, mohol byť tento zákon predložený a používaný v praxi. Dnes by sa ľudia odvážnejšie dokázali postaviť na obhajobu svojich a aj kolegových práv.

Preto odvaha a trpezlivosť pomáhať občanom zadarmo v tejto dobe, poslalo JUDr.Máriu Ritomskú z parlamentu medzi odvážnych ľudí, ktorí spolupracujú na zmene celého zhnuseného systému štátu na všetkých pracoviskách a nepozerajú len na svoje problémy v práci, ale pomáhajú pri registrácií iných pracovne terorizovaných zamestnancov na Slovensku.

Inštitút Ochrany Ústavných Práv je samofinancovateľné OZ , ktoré len vďaka tomu, že vie prípady odborne posúdiť a baví spolupracovníkov pomáhať, sa stáva pevnou organizáciou, kde nevedomých zaučujú a pripravujú na dôležitú zmenu našej spoločnosti. Hláste sa a píšte ak sa nebojíte postaviť sa na odpor bezpráviu, ponižovaniu, diskriminácií alebo pracovnému teroru na ioup.riesenia@gmail.com a spoločne to dokážeme!

Uverejnil používateľ Jozef Chlebík Streda 8. apríla 2020

Ako rýchlo naplniť potreby občanov EÚ, ale hlavne potreby slovenských občanov?

23.04.2024

Všetko sa dá, ak sa chce! https://slovensky-vecernik.sk/story/preco-by-sme-mali-donekonecna-pocuvat-o-strngani-klucov-v-roku-1989-ked-vsetko-ma-riesenie-a-da-sa-to-napravit , , Zleteli orly z Tatry“ a otočili sa bruchom nahor, keď videli kto nás dolu kántri! Len svoj názor . . . ! Kauza (ex)poslankyne sa dostane na volebnú kampaň našich [...]

, , Zleteli orly z Tatry“ a otočili sa bruchom nahor, keď videli kto nás dolu kántri!

16.04.2024

Za čo môžeme ďakovať aj ich predchodcom! Investície kapitál a digitálna mena: Inštitút ochrany ústavných práv schváli výšku finančného kapitálu v podobe digitálnej meny na účet Úradu štátnej starostlivosti! Prevod z účtu Úradu štátnej starostlivosti sa posiela na účty starostom ( richtárom) a primátorom ( starostom) a z účtu Úradu štátnej [...]

Len svoj názor . . . !

14.04.2024

video: Bezúročný úver s ročným odkladom na začiatok splácania ! Arendy na domy, byty, pozemky a makroekonomické, sociálne, rodinné, vzdelanostné, politické reformy! Kauza (ex)poslankyne sa dostane na volebnú kampaň našich europoslancov ? Nikdy nemargíroval,až na to doplatil Moje video pod názvom Juraj, ktoré bolo na youtube kanáli ,,Igor [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.